Balkan Göçmenlerinden Vali Daşöz'e Ziyaret

Ege Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Hüseyin Kocaman, Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç ve yönetim kurulu üyeleri Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Balkan Göçmenlerinden Vali Daşöz'e Ziyaret
Ziyarette Vali Daşöz’e, Ege Balkan Türkleri Federasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Kocaman, “Şehzadeler şehri Manisamızın, Balkanlardaki Türk ve Müslümanların eğitim ve öğretimine destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç ise, “Dernek olarak bir proje hazırladık. Bulgaristan’da dağınık yaşayan Türk ailelerin çocukları Türkçe’yi unutuyorlar. Bu çocuklarımızın ileride anadilini unutmaması için proje yaptık. Bu projenin faaliyete geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz de, “Hazırlamış oldukları proje çok önemli bir proje. Manisa’mızdaki nüfusun önemli bir bölümü Balkan kökenlidir. Oradaki yaşayan Türklerle yakın akrabalık ilişkileri içerisindeler. Proje kapsamında birlikte güzel çalışmalar yaparız” diye konuştu.

Manisa Rumeli Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkanı İbrahim Alkılıç ziyaret anısına Vali Daşöz’e Ebru tablosu takdim etti .