Bakan Şahin Diyarbakır’da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır’da 9 yıl önce eşini kaybeden ve 4 çocuğuyla hyatını sürmürmeye çalışan Sabiha Çakır'ı ziyaret etti.

Bağlar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kadın Merkezi’nin açılışına katılan Bakan Şahin, Çakır’ın daveti üzerine evine gitti. Sabiha Çakır’ın 9 yıl önce eşini akciğer kanserinden kaybettiğini ifade eden Bakan Şahin, Başbakan’ın ‘Dul Kadınlar’ ile ilgili başlattığı çalışmadan yararlanacağını dile getirdi. Çakır ise 4 çocuk sahibi olduğunu dile getirerek, "Eşim vefat ettikten sonra zorluklar yaşadık. Evde oturuyorduk kirayı ödeyemeyince evden çıkarıldık. Babam bize yardımcı oldu şu an ki evde oturuyoruz." dedi.

Çakır’ı ziyaret ettikten sonra Bakan Şahin Ziya Gökalp Çok Amaçlı Toplum Merkezi(ÇATOM)’ni ziyaret etti. Kurs gören öğrenci ve kadınlarla muhabbet etti.

"14 BİN ÇOCUK 14 BİN FİDAN DİKİM PROJESİ"
Bakan Şahin Dicle Üniversitesi Boşanma Çalıştayı’na katıldıktan sonra Uluslar arası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bahçesi’nde 14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Dikim Projesi’nin temelini attı. Çocuklarla birlikte ağaç dikimini yapan Şahin, Bağlar Kaymakamlığı Kadın Destek Merkezi'ni ziyaret etti. Daha sonra Medine Bulvarı’ndaki Bağlar Kaymakamlığı Destek Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi .