Bakan Çağlayan Mut'ta

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Yapmış olduğumuz işlerle vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz" dedi.

Bakan Çağlayan Mut'ta
Mersin’in Mut ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere ilçeye gelen Bakan Çağlayan, kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. İlçe merkezinde Cuma namazı kıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Bakan Çağlayan, "Biz sözümüzü tuttuk. Belediyeyi AK Parti'ye kazandırdınız meydanlarda verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirdik. Şimdi bunların açılışına katılıyoruz. Ama bitmedi hizmetlerimiz devam edecek" dedi.

Geçen yıl ilçeye geldiğini belirten Çağlayan, "Çalışkan Belediye Başkanı Murat Orhan "Ş" harfini "T" yapmış ve beni Mut’lu yaptı. Bende diyorum ki Mutlu olmak bir şereftir. Allah bana güç verdiğince değerli Mersinlilerin, Mutluların tüm halkımızın ömür boyu hizmetindeyim. Bugün biz burada aslında düğün şenliği yaşıyoruz. Bir taraftan 7 temeli atıyoruz bir taraftan tesislerimizin açılışını yapıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak coşkuyu da sizler gösteriyorsunuz. Başbakanımızın bir sözü var verdiğiniz sözü yerine getireceksiniz, yapamayacağınız şeyi asla söz vermeyeceksiniz. İşte yapmış olduğumuz işlerle vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Sizin karşınıza alnımız ak kafamız dik olarak çıkalım bize yeter. Ne dedim ben size seçim zamanı geldiğimde biz size hizmet etmeye geldik biz milletimizin hizmetkarıyız. Bugünkü kalabalık inan haziran seçimlerinde geldiğim kalabalığın kat kat üstünde sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından,75 yataklı Mut Devlet Hastanesi, Deveci Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılacak olan 96 adet konut, altyapı ve çevre düzenleme inşaatı, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Meydan Mahallesi Spor Kompleksi, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Karacaoğlan Çınaraltı Parkı peyzaj ve rekreasyonu ve üst geçidin toplu temelini attıktan sonra Mut Belediyesi hizmet binası, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu, Deveci Mahallesi Afetevleri, 16 çocuk parkı, hayvan pazarı, Sakız Ovası Sulama Suyu Tesisi, Aydınoğlu Sulama Suyu Tesisi, üst geçit, Deveci Mahallesi kanalizasyon terfi istasyonu ve Karşıyaka Mahallesi spor salonunun açılışını yaptı. Açılıştan sonra Mut Belediye Meclis salonunda muhtarlarla bir toplantı yapan Bakan çağlayan ilçeden ayrıldı .