Akçakale'de Kütüphane Haftası Kutlandı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 48. Kütüphane Haftası nedeniyle ilçe Halk Kütüphanesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Akçakale'de Kütüphane Haftası Kutlandı
Halk Kütüphanesi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Yücel ve Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'ün yaptığı konuşmayla devam etti.

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl yaptığı konuşmasında, "Kütüphane Haftası'nın 48'incisini idrak ediyoruz. Bilgiye erişim artık çok daha kolay. İnternet yoluyla her türlü kitaba veya bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Ancak bu teknolojik gelişme bizleri kitaplardan ve kütüphanelerden kesinlikleuzaklaştırmaması gerekmektedir. İnternetten elde edilen bilgiler net olmayabiliyor. Bu açıdan kitaplara gereken önemi hepimizin vermesi gerekiyor. Hepimizin mutlaka birkaç tane başucunda kitabının olması gerekiyor. Kütüphane bizim vakit geçireceğimiz, beklide ne yapacağız diye düşündüğümüz zaman ilk gideceğimiz yer olması gerekiyor. Bu bakımdan İlçe Kütüphanemizde de fiziki açıdan ciddi anlamda iyileştirmeler gerçekleştiriliyor. Daha büyük iyileştirmeleri mutlaka sağlayacağız. Kitap kokusu apayrıdır.Kütüphaneye girip kitabı elimize aldığımız zaman oranın havası, oranın kokusu çok farklıdır. O yüzden bütün vatandaşlarımızın kütüphaneye gelmesini, kitaplarla haşır neşir olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Akçakale Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Mehmet Yücel ise, kütüphanelerin ve kitapların insan hayatında büyük öneme sahip olması gerektiğini ifade ederek, "Kütüphanemizin başarılı çalışmalarını gerçekleştirme yoluna koyan yetkililerime, İlçe Kaymakamıma ve bize katkısı olan herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim. Okumanın temel ihtiyaç maddelerinden biri sayılması kaçınılmazdır. Bilgi toplumunun oluşturulmasında kütüphanelerin işlevi büyüktür. Kütüphanemizi bu anlayışı gerçekleştirebilecek bir donanımlayeniden düzenlemek, kütüphanemize teknolojinin gereği yeni kimliği kazandırmak görevimizdir. Bunu sağlamak için personel olarak iş birliği içinde çalışmaktayız. Haftamızın kütüphaneci camiasına ve meslektaşlarıma hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Açılış konuşmaların ardından kütüphaneye gelen öğrencilerden, yıl içerisinde en fazla kitap okuyan öğrencilere hediye verildi .