VISUALIST 2012 Uluslararası Görsel Kültür Kongresi

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin bu yıl ilkini gerçekleştireceği VISUALIST 2012 Uluslararası Görsel Kültür Kongresi (Sanatta, Tasarımda ve İletişimde Yeni Yaklaşımlar), 7-9 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

21. yüzyıla damgasını vuran 'Dijitalleşme 'kavramının farklı disiplinler üzerinden ele alınacağı kongre, bu kapsamda Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı organizasyon olacak. 'Görsel Kültür 'konusu bağlamında, iletişim, sanat ve tasarımda 'dijitalleşme 'nin Türk ve yabancı uzmanlarca tartışılacağı Kongre, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Yerleşkesi'nde düzenlenecek. Kongrenin açılış günü, 7 Mart 2012 tarihinde ulusal ve uluslararası alanda dijitalleşme, medya ve görsel kültür alanlarında tanınmışadların son derece ilgi çekici konuşmaları gerçekleşecek

Açılış konuşmalarının, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ertürk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver'in gerçekleştirmesinin ardından akademik ve sektörel yaşamın tanınmış adları konuşacak. Açılış konferansını Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın yapmasının ardından ilk günün konferanslarında iletişimdünyasının en önemli isimlerinden 7 akademisyen görüşlerini aktaracak. 'Gündem Belirleme Kuramını '(Agenda Setting Theory) ortaya koyan Amerikalı kuramcı Prof.Dr.Maxwell McCombs ve Prof. Dr. Donald Shaw'un ardından yine akademik çevrelerden göstergebilim alanında uzman Prof.Dr. Jean-Marie Klinkenberg ve Prof.Dr.Farouk Seif, sinema kuramcısı Prof. Lucie Bader Egglof, görsel sanatlar alanlarından Prof.Dr.Dragan Milinkovic Fimon ve kültürel çalışmalar alanında yapıtlar veren Prof.Dr. Christine Oganyapacakları konuşmalarla tüm katılımcıları ve izleyenleri dijitalleşen dünyamız hakkında bilgilendirecek.

Konferanslar, sektörden gelen profesyonel adların katkılarıyla devem edecek. Yeni Medya Uzmanı ve Yapımcı Elif Dağdeviren, Google Bölge Pazarlama Müdürü Mustafa İçil, Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Melek Pulatkonak, Pronto Tur Genel Müdürü Ali Onaran, Bilkom Kurumsal Pazarlama Müdürü Murat Bozkurt, Safari Ajans Yaratıcı Grup Başkanı Bülent Fidan, Artbosphorus Çağdaş Sanat Fuarı Yoneticisi ve Küratör Denizhan Özer, Türkiye Yayıncılar Birliği Dijital Yayıncılık KomisyonBaşkanı ve İletişim Yayınları Yönetim Kurulu Bşk. Tuğrul Paşaoğlu, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri ve Literatür Yayıncılık Yönetim Kurulu Bşk. Kenan Kocatürk, TÜYAP Kültür Fuarları Proje Müdürü Dr. Anıl Ural gerçekleştirecekleri konuşmalarla birbirinden ilginç konu başlıklarına değinecek.

Kongrede, toplumların yaşamlarında küresel anlamda kaçınılamaz bir olgu ve odak noktası haline gelen, dijitalleşmenin görsel kültürle olan etkileşimi çeşitli konu başlıklarıyla ele alınacak. Toplam 19 ülkeden katılımcının ve yaklaşık 120 bildirinin yer alacağı VISUALIST 2012'de 'Dijitalleşme 'başlığı kapsamında; Yeni Medya, Dijital Sanatlar, Dijital Toplum, Reklam, Halkla İlişkiler, Pazarlama, Sahne Sanatları, Görsel Kültür, Görsel Sanatlar, Görsel Göstergebilim ve Uygulamaları gibi konular ele alınacak.Hem farklı disiplinlerden gelen akademisyenler hem de sektör profesyonellerinin katılacağı konferansın iki yılda bir düzenlenmesi öngörülüyor

Kaynak: İHA