Trabzon Valisi Kızılcık Açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ''Artık darbe Anayasası ile yönetilmememiz gerekiyor'' dedi.

Kızılcık, 'Anayasa Vatandaş Toplantıları'na katılmak için Trabzon'a gelen Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Genel Sekreteri Ömür Enes'i makamında kabul etti.

Toplantının önemine değinen Kızılcık, ''Türkiye'nin daha katılımcı ve demokratik bir anayasaya kavuşması gerektiğini'' belirterek, ''Artık darbe Anayasası ile yönetilmememiz gerekiyor'' diye konuştu.

Kızılcık, şöyle devam etti:

''Her bakımdan gelişen ve değişen ülkemizde artık darbe anayasası ile yönetilmememiz gerektiğini, halkı temsil eden bir anayasanın gerekliliğini ifade etmek isterim. Bu kapsamda toplumun bilgilendirilmesi ve görüşlerin alınması amacıyla şehrimizde düzenlenecek olan toplantının istenen amaca hizmet edeceğini düşünmekteyim. Tüm Trabzonlu hemşehrilerimin 21. yüzyılı daha iyi karşılayabilmemiz adına yapılacak olan sivil bir anayasaya katkı sağlamasını istiyorum.''

Ömür Enes ise Anayasa Platformu Girişim Grubu adıyla bir araya gelen 13 meslek örgütü, sendika ve sivil toplum kuruluşunun düzenlediği söz konusu toplantının çok önemli olduğunu ifade etti.

Toplantılar kapsamında Trabzon'da da 8 Nisan'da toplantı yapılacağını söyleyen Enes, ''Samsun'da gerçekleştirdiğimiz başarılı toplantının Trabzon'da da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda görüş alışverişinde bulunmak için buradayız'' ifadelerini kullandı .