Senato Toplantısı Besni'de Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi senato toplantısı Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü başkanlığında Besni Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi.

Senato Toplantısı Besni'de Yapıldı
Senato toplantısı öncesinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selehattin Pekmez ve Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Besni Meslek Yüksekokulu Müdürü Halil Tuğluk ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Uluyol, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Besni Belediye Başkan Vekili Hacı Hasan Kılınç'ı makamında ziyaret etti.

Heyet ilk olarak Kaymakam Gürkan Demirkale'yi ziyaret etti. Senato toplantısının Besni'de yapılmasından dolayı Rektör Talha Gönüllü'ye teşekküreden Demirkale, "Senato toplantısının Besni'de yapılması ve gerçekleştirilen bu ziyaret bizi çok mutlu etti. Eğitim gibi önemli bir konuda, bu tür ziyaret ve toplantıların devamı çok olumlu olacaktır. Bizde kaymakamlık olarak eğitime bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli önemi göstermeye devam edeceğiz" dedi.

Rektör Gönüllü ise, "Besni MYO üniversitemizin en fazla öğrencisinin olduğu ilçelerden biri olarak öne çıkıyor. İlerleyen zaman içerisinde burada güzel gelişmeler bekliyoruz. Çünkü Erdemoğlu Ailesi Besni'de Mimarlık Fakültesi'nin yapımını üstlendi. Bu bize umut veriyor. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Eğitimin üzerine önemle durmamız gerekiyor. Eğer bir takım eksiklikler varsa, yenilikler yapılması gerekiyorsa bunları bir an önce yapmak ve sürekli güncellemek gerekiyor. Bunlarla ilgili bizdeüniversite olarak elimizden geleni bu mantık üzerinde toplumun menfaatleri doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz. Amacımız topluma yararlı toplumun ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilecek öğrencileri İnşallah yetiştirmek. Yaşanılan bu süreçte mülki amirlerimizin ve yerel yöneticilerimizin katkıları da çok önemli. Onlardan gelecek desteklerle İnşallah hep birlikte önemli başarılara imza atarız" diye konuştu.

Gönüllü'nün konuşmasının ardından heyet Besni Belediye Başkanlığına geçti. Burada BesniBelediye Başkan Vekili Haci Hasan Kılınç ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak'la bir süre sohbet eden heyet, daha sonra Besni Meslek Yüksekokulu tarafından öğretmenevinde verilen yemeğe geçti.

Yemeğin ardından Besni Meslek Yüksekokulu'na geçen heyet burada senato toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ardından Eski Besni Ören yeri ve Sofraz Anıt Mezarlığı'nı gezen heyet, Adıyaman'a geçti .