Sarıkaya'da Tapu Kadastro ve Sicil Müdürlükleri Yeni Hizmet Binası Açıldı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün modernizasyon projesi kapsamında Yozgat 22. Bölge Müdürlüğüne bağlı Sarıkaya Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Tapu Sicil Müdürlüğü yeni hizmet binasına kavuştu.

Tapu müdürlüklerinin açılışına Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, belde belediye başkanları, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve bazı daire müdürleri katıldı.

Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Ömer Şahingöz, açılışta yaptığı konuşmada ilçede daha önceki tapu kadastro ve sicil müdürlüklerinin fiziki ve genel durumu bakımından zor şartlarda hizmet verdiğini söyledi.

Şahingöz, "Daha önceki hizmet binalarımız adliyenin içerisinde idi ve yeri çok dardı. Vatandaşlarımıza yeterli hizmet veremiyorduk. Bizler de bölge müdürlüğü olarak Sarıkayalılara daha iyi hizmet verme adına burayı kiralama yolu ile hizmete açtık. İnanıyorum ki burada hem çalışanlarımız hem de ilçe sakinlerimiz ferah ve rahat bir ortamda işlerini görecek ve daha verimli olacaklardır." dedi.

Şahingöz, belediye tarafından tahsis edilecek bir arsa olması halinde de ilçeye müstakil bir hizmet binası yapabileceklerini ifade etti.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de devletin varlığını gösteren birtakım kurumlar ve birtakım değerler olduğunu, bu kurumlardan en önemlilerinin nüfus ve tapu kadastro ve sicil müdürlükleri olduğunu söyledi.

Kaymakam Dönmez, "Nüfus müdürlüğü var olan nüfus varlığını belirler. Tapu kadastro ve sicil müdürlükleri de devletin taşınmaz varlığı ve mülkiyet durumunu düzenleyen ve onları kayıt altına alan tapu daireleridir. Bu iki teşkilatı olmayan devletin varlığından söz edilemez. Hem güvenlik açısından hem de fiziki açıdan belli standartlara sahip olması lazım. İlçemizde bu kurumlarımızın fiziki olarak bazı sorunları vardı. Buraya tapu kadastro ve sicil müdürlüklerinin taşınması ile bu fiziki eksiklik giderilmiş oldu ve böyle güzel bir mekana kavuşmuş oldu. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür eder, hizmet binamızın ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise müdürlüklerin yeni hizmet binasında hizmet verecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Erbir, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü talep etmesi halinde bu yıl sonuna kadar arsa tahsisinde bulunabileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Tapu Kadastro ve Tapu Sicil müdürlüklerinin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi .