Malkara'da '4+4+4' Protestosu

Kesk'e bağlı Eğitim-Sen Malkara'da, Hükümetin "4+4+4" olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısını basın açıklaması ile kınadı.

Malkara'da '4+4+4' Protestosu
Hükümet Binası önünde toplanan 80 kişilik gurubun yaptığı Basın açıklamasında konuşan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Remzi Diner, eğitim sisteminin ihtiyaçlarından çok iktidar partisinin siyasal- ideolojik hedeflerine uygun olarak gündeme gelen ve zorunlu eğitimi '4+4+4 ' şeklinde kademelendiren kanun teklifinin, bu günlerde meclis gündeminde görüşülmekte olduğunu belirterek, 'Gerek çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi,gerekse sendikal alana yönelik önemli değişiklikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bugüne kadar yapılan bütün itirazlar kendi bildiğini okuyan iktidarca yok sayılmıştır. Sendikaların ve bu düzenlemelerden doğrudan etkilenecek olan toplumun geniş kesimlerinin görüşleri hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır ' dedi.

Öğretmen Remzi Diner, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: ' Bir taraftan uzun vadede seçme sınavlarının ve dershanelerin kaldırılacağı iddia edilirken diğer taraftan kademeli eğitim uygulaması ile çocuklarımızın daha erken yaşlarda dershaneye gitmeleri teşvik edilmektedir. 12 yıllık kademeli zorunlu eğitimi meşrulaştırmak için 5. sınıftan itibaren çocukları ' mesleğe yöneltme ' gibi bir gerekçenin ileri sürülmesi, yapılmak istenen asıl değişikliklerin üzerini örtme amacı taşımaktadır. Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin yapısı ve niteliği göz önüne alındığında9 yaşına gelmiş bir çocuğun mesleki alanlarda tercih yapmaya zorlamanın hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. İlgi, yeteneklerin ve becerilerin yeni şekillenmeye ve bulgulanmaya başladığı, soyut ve somut algılamaların oturma aşamasında olduğu bu yaş grubu çocukları 'mesleğe yöneltme ' zorlaması içine itmek, çocuklarımıza yapılacak en büyük kötülük olacaktır. ' Basın açıklaması yapan grup, açıklamanın ardından sessizce dağıldı .