İş-kur, Malkara Belediyesine 20 İşçi Aldı

Tekirdağ İş-Kur Müdürlüğü Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalıştırılmak üzere, Malkara Belediyesine 20 işçi aldı.

İş-kur, Malkara Belediyesine 20 İşçi Aldı
Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde park ve bahçe düzenlemesi ile Fen İşlerinde yol tamirat, bakım ve parke taş döşeme işinde çalıştırılmak üzere talep edilen 20 işçinin belirlenmesi için ilçeye gelen İş-Kur Personeli, işçileri kura ile belirledi.

42 vatandaşın başvurduğu Toplum Yararına Çalışma Programı konusu hakkında seçilecek olan işçilere bir açıklama yapan Malkara Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ünal Akkaya " 2 Nisan ile 30 Eylül arasında 6 aylık bir çalışma projesidir. Bu süre zarfında alınacak işçilere ücretleri devlet tarafından asgari ücret ve Sosyal Güvenlik Primi ödenecektir. Bunun dışında başka bir ücret ödenmeyecek. Bunun yanı sıra işe alınacak arkadaşlar belediyemizin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde Park ve Bahçe bakımı ileFen İşleri Müdürlüğümüzün yol, kaldırım bakım onarım ve parke taş döşeme işinde çalışacaklardır. Tüm arkadaşlara hayırlı olsun" dedi.

Tekirdağ İş-Kur Müdürlüğü Personeli Abdülkadir Soylu ise yaptığı açıklamasında, "Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çalışacak işçilerin vergi kayıtlarının bulunmaması, bir yerde SGK na bağlı olarak çalışmamaları, İş-Kur'a kayıtlı işsiz olmaları ve son 24 ay içerisinde bu projede yer almamış olması gerekmektedir" dedi.

Daha sonra TYÇ projesi kapsamında ki iş için başvuran vatandaşlar arasında yapılan kura çekiminde, 6 ay süre ile Malkara Belediyesinde çalışacak isimler belirlendi