Günay Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bir devlet sadece sağlıklısına ve varlıklısına hizmet ettiği zaman devlet olma vasfını kazanmaz, asıl sağlık sorunları olan ve varlıksız olanlara da yurttaş olmanın güvencesini sunabildiği zaman sosyal devlet olur'' dedi.

Bakan Günay, Çorum Hasanpaşa Halk Kütüphanesi'nde engellilere yönelik yapılan hizmetlerin açılış törenine katıldı.

Kütüphanedeki engelli çocuklarla yakından ilgilenen Günay, engelli asansörü ve engelliler için geliştirilen sesli kitap okuma sistemini inceledi.

Burada konuşan Günay, Ordu'da kitap fuarına katıldığını, Karadeniz'de ilk kez bir kitap fuar organizasyonu gerçekleştirildiğini belirterek, doğduğu şehirde böyle bir projenin hayata geçmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Ordu Devlet Tiyatrosu sahnesinin de açıldığını anlatan Günay, son 4 yıl içinde Türkiye genelinde 25'e yakın yeni Devlet Tiyatrosu sahnesi açıldığını kaydetti.

-''Yurttaş olmanın tadını çıkaracaklar''-

Çorum'da güzel bir projeyle karşılaştığını ifade eden Günay, şöyle konuştu:

''Dünya Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kütüphanecilik alanında da ülkemizin her yerinde güzel gelişmeler var. Çorum'da da bir kütüphanemizde engelli vatandaşlarımızın engelsiz şekilde yaşama devam etmesi için yapılan düzenlemeler söz konusu. Bir devlet sadece sağlıklısına ve varlıklısına hizmet ettiği zaman devlet olma vasfını kazanmaz, asıl sağlık sorunları olan ve varlıksız olanlara da yurttaş olmanın güvencesini sunabildiği zaman sosyal devlet olur. Bu yolda gecikmiş adımlar atıyoruz. İnşallah daha fazlasını yapacağız. Ülkemizdeki bütün yurttaşlarımız hangi sosyal sınıftan olurlarsa olsunlar, hangi beden sağlığı ile karşı karşıya olurlarsa olsunlar hepsi önümüzdeki günlerde daha rahat, daha güvenli bir şekilde yurttaş olmanın tadını çıkaracaklar.''

Günay, daha sonra kütüphanede düzenlenen en çok kitap okuma yarışmasında dereceye giren Melike Seydim, Selen Ünlü, Serhat Akça ve Emirhan Runyun'a Hitit altını hediye etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuklardan oluşan koronun seslendirdiği eserleri dinleyen Günay, konser sonrası çocuklara karanfil verdi.

Çocukların şiir kitaplarını imzalayan Günay, engelli öğrencilerle fotoğraf çektirdikten sonra karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Çorum ziyareti öncesinde Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapımı süren kültür merkezi ile yapımları tamamlanan Taşhan ve Bedesten'de incelemelerde bulundu. Günay, vefat eden Merzifon Belediyesi meclis üyesi Ahmet Karadağ'ın Paşa Camisi'ndeki cenaze törenine de katıldı.