Göçbeyli'de Salça Fabrikası Temeli Atıldı

Merkezi Balıkesir’in Burhaniye İlçesi'nde bulunan Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi, yatırım yeri olarak İzmir Bergama'nını Göçbeyli Beldesi'ni seçti.

Göçbeyli'de Salça Fabrikası Temeli Atıldı
2013 yılında faaliyete geçmesi hedeflenen fabrika, 300 kişiye istihdam sağlayacak. 66 bin metrekarelik bir alanda kurulacak salça fabrikasının temel atma törenine Göçbeyli Belde Belediye Başkanı Esat Karacan, Burcu Gıda Firması yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Burcu Gıda Konservecilik ve Salça Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Bahadır, bölgede 3. büyük salça fabrikasının temelini atamanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Göçbeyli’de yaklaşık 15 yıl öncesi kurmayı düşündüğümüz salça ve konserve fabrikamızın temelini nihayet bu gün atmanın sevincini yaşıyoruz. Göçbeyli Belediye Başkanımız Esat Karaca’nın büyük ve emek ve gayretleri sonucu bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasıyla işletmeci olarak bize de büyük kolaylık sunuldu. Bu işletmenin burada kurulmasını sağlayan Başkan Karaca'dır. Bizim yolumuzu açtı, biz de sermayemizi bu bölgeye aktarmaya devam edeceğiz. Altyapı çalışmalarımızı tamamlayıp, fabrikayı kurduğumuz zaman bu bölgenin en çevreci işletmesi olacak. Zira, bölgedeki hiçbir işletmede arıtma tesisi yok" diye konuştu.

Bahadır, fabrikayı en geç 2013 yılına kadar tamamlayıp faaliyete geçirmeyi düşündüklerini ve Burhaniye’deki işletmenin bazı ünitelerini de buraya taşıyabileceklerini sözlerine ekledi.

“GÖÇBEYLİ KALKINACAK"
Belediye Başkanı Karacan ise, beldeye yapılacak her tür yatırımcıya kapılarının açık olduğunu belirterek, “Belediye Başkanlığı görevine hizmet için geldik. Devlet yatırımcıların önünü bu kadar açmış iken, bizler elimizi kolumuzu bağlı olarak duramayız. Bölgemizi kalkındırmak adına her tür gayreti sarf etmeliyiz. Ben de Göçbeyli’de bunu yapmaya çalıştım. Yakında tamamlanacak olan Çandarlı limanı ile bu tür işletmeler ulaşım ve pazarlama anlamında büyük ivme kazanacak” dedi.

BURCU GIDA NE ÜRETİYOR?
Domates Salçaları, Biber Salçaları, Biber Sosları, Konserveler, Bezelye Konservesi, Közlenmiş Biber, Garnitür, Taze Fasulye Konservesi, Börülce Konservesi, Soyulmuş Sarımsak, Kurutulmuş Domates, Bakliyatlar, Haşlanmış Ürünler, Hazır Yemekler, Barbunya Pilaki, Fasulye Pilaki, Nohut Pilaki, Makarnalar, Şehriyeler, Baharatlar, Zeytin, Zeytin Yağları, Çorbalar, Harçlar, Turşular, Kuruyemişler, Ketçap, Mayonez, Pizza Sosu, Tahin, Pekmez, Helva, Reçeller, Bal, Kompostolar, gıda ürünlerini işlemekle bilinen Burcu Gıda Konservecilik ve Salça San. A.Ş.’nin yeni tesisinde hafriyat çalışmaları ise Ayvalık’lı Taşcıoğlu Madencilik Firması tarafından gerçekleştiriliyor .