Diyarbakır'da Tiyatro Keyfi

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu , bu hafta ''Nereye'' ile ''Kurnaz Avukat'' oyunlarını seyircisiyle buluşturacak.

DDT, büyük ilgiyle izlenen Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Emrah Eren'in yönettiği ''Nereye'' adlı oyununu sahnelemeye devam ediyor.

Avrupa'ya kaçak göçmen olarak gitmek üzere kapalı kamyon kasasında yola çıkan mültecilerin yaşam öykülerinin anlatıldığı oyunda, Ali Çelik, Mümtaz Aydoğan Mengi, Ozan Hafızoğlu, Fatih Yurdakul,İrem Ölmez ve Ercan Kılıçarslan rol alıyor. Kostümü Melih Karakurt'a, ışığı İzzetin Biçer'e ait oyun, bu akşam ile 30 ve 31 Mart'ta Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Sanat Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

DDT, 1 Nisan'da ise küçük seyircileri için ''Kurnaz Avukat''ı sahneleyecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Sophokles'in en önemli yapıtlarından, Celal Mordeniz'in yönettiği ''Antigone''yi sahneleyecek. Oyun, Kürtçe olarak cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda izlenebilecek.

Mardin

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi Dilek Sabancı Sanat Galerisi'nde açılan, küratörlüğünü fotoğraf tarihçisi Engin Özendes'in üstlendiği ''Seyreyle Ara Güler Mardin'de'' fotoğraf sergisi devam ediyor.

Usta fotoğrafçı Ara Güler'in fotoğraflarının yer aldığı sergi, ''Tanımak ve Anlamak'' ile ''Yüz Yüze'' başlıklı iki bölümden oluşuyor. 114 eserin bulunduğu sergi, bir yıl süreyle vatandaşların ziyaretlerine açık olacak .