Çan Belediyesi Termal Oteli'nin Temeli Atıldı

Çan'da, Belediye Başkanlığı tarafından inşa edilecek termal otelin temeli atıldı.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Karşıyaka Mahallesi'nde Erenler ve Avcılar Kulübü'nün karşısındaki 9 bin 100 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek termal otelin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin daha iyi bir noktaya gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

''Turizm önceliğimizdir'' diyen Tuna, termal otelin hizmete girmesiyle bölgenin turizm açısından daha da aktif hale geleceğini bildirdi. Tuna, şöyle konuştu:

''Bu tesisle termal kaynaklar etkin bir şekilde kullanılmaya başlayacak. Bölgede büyük bir eksiklik olan termal otel ihtiyacı bu yatırımın tamamlanmasıyla giderilmiş olacak. Çan belediyemizce yapımına başlanan otelle yöre turizm açısında aktif bir konuma gelecek. Otel Çan'a ve bölgeye ekonomik kalkınma anlamında çok büyük bir katma değer getirecek.''

Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise 50 oda ve 110 yatak kapasiteli otel bünyesinde 250 metrekarelik 1 adet karma yüzme havuzu, 108 metrekarelik kadın ve erkek yüzme havuzları, fitness salonu, kar çeşmesi, spa merkezi, masaj salonu, Türk hamamı, sauna, buhar ve çamur banyolarının yer alacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak tarafından dua edildi, kurban kesildi ve otelin temeli atıldı.

Törende, İnegöl Mehter Takımı ile Çan Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Törene, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Yenice Kaymakamı Cem Afşin Tiryaki, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı .