Ankara'daki '4+4+4' Protestosu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "CHP milletvekillerinin komisyondan bu yana direnişleri devam ediyor ama sayın Başbakanın dayatmasıyla adeta AK Parti milletvekilleri de ne yapacağını bilmiyor.

Şaşkın ördek gibi orada sadece el kaldırıp indiriyor. Bu maddelerin müzakere edilmeden geçilmesi tarihe kara leke olarak geçecektir" dedi.

Sabah saatlerinden bu yana eylemlerini sürdüren KESK üyeleriyle CHP'li gençlerin toplandığı GMK Bulvarı'na gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile bazı milletvekilleri, eylemcileri ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, kendisinin 12 Eylül dönemini yaşayan gençlerden biri olduğunu belirterek, bu manzaraları 12 Eylül'de yaşadıklarını savundu. Protesto eylemi için Türkiye'nin dört bir yanından eğitimciler vesendikacıların demokratik haklarını kullanarak buraya gelmek istediklerini ama engelle karşılaştıklarını söyleyen Tekin, "Ana muhalefet partisine, yani CHP'ye yapılan sendikaya yapılmaz mı? Dün arkadaşlarımız için Ankara'nın bütün girişlerinde 12 Eylül'de ne yapıldıysa o yapıldı. Hiçbir baskıcı dönem ayakta kalmış değil, bunun da son bulacağı inancındayım. Umut ediyorum ki iktidarda bu manzaradan rahatsız olacaktır. Önemli bir yasa geçiriyorsunuz, bütün demokratik mekanizmaları da kapatırsanız entehlikelisi de o dur" diye konuştu.

Bir gazetecinin genel kurul görüşmelerini sorması üzerine Tekin, "Genel Kurul'da da benzer mücadeleler devam ediyor. CHP Milletvekillerinin komisyondan bu yana direnişleri devam ediyor; ama sayın Başbakanın dayatmasıyla adeta AK Parti milletvekilleri de ne yapacağını bilmiyor. Şaşkın ördek gibi orada sadece el kaldırıp indiriyor. Bu maddelerin müzakere edilmeden geçilmesi tarihe kara leke olarak geçecektir" ifadelerini kullandı .