Projeye Katılan Engellilerden, 50'si Sertifika Aldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı Kapsamında Eceabat'ta yürütülen ''Balık Ağı Üretimi Enmgelli İstihdamı'' Projesi tamamlandı. Proje sonunda kursa katılan engellilerden 18'i kadın toplam 50 kişi sertifika aldı.

Çamburnu'ndaki Milli Park Dinlenme Tesisleri'nde düzenlenen sertifika töreninde, engellilerle ailelerine istihdam sağlayabilecek aktivitelerin sunumu yapıldı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, burada yaptığı konuşmada, engellilerin önündeki engellerin kaldırılarak, onların istihdam hayatında hak ettikleri yerleri almaları için yapılan projeleri, valilik olarak önemsediklerini ve desteklediklerini söyledi.

Çanakkale Boğaz Gücü Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Yasin Zengin, projenin, 2010 yılının eylül ayında olgunlaştığını anımsattı.

''İmkan verin imkansızı isteyin'' sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Zengin, projenin amacının ilçe merkezi ile köylerinde ortopedik ve işitme engellilerin istihdam edilebilmesini artırmak olduğunu bildirdi.

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan da projenin başarı ile sonuçlanmasından mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay da ''Şehitler diyarı, nasıl Türkiye'ye birlik beraberlik mesajı veriyorsa aynı şekilde bu projeyle oluşan ışığında, Çanakkale'miz başta olmak üzere tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyorum ''diye konuştu.

Kaymakamlık olarak hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Akçay, ''Dul bayanlara yönelik hükümetimizin çok güzel bir projesi oldu. Bu projeye ilk startı veren yerlerdeniz. 60'a yakın bayanımıza maaşlarının bağlanmasını karara bağladık. Amacımız ilçemizde mağdur bir kimse bırakmamak'' diye konuştu.

Proje kapsamında Sedülbahir, Yalova ve Büyükanafarta köylerinde eğitime katılan kursiyerler, özel tasarlanmış engelli minibüs ile evlerinden alındı, kurs sonunda tekrar evlerine götürüldü. Kurslara 32'si bayan 82 kursiyer devam etti. Kurs sonunda ise 18'i kadın 50 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Güngör, GMKA Genel Sekreteri Gündoğan ve Eceabat Kaymakamı Akçay'ın ellinden belgelerini alan bazı kursiyerlerin, duygulandığı gözlendi.

Törene, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, CHP İl Genel Meclis Üyesi Halil Duymaz, AK Parti İlçe Başkanı Ergün Gören, daire amirleri,muhtarlar ve kursiyerler katıldı.