Muhsin Yazıcıoğlu Dualarla Anıldı

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) eski genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde dualarla anıldı.Programa katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Onun hedefi, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne büyük bir Türk İslam Birliği kurmaktı" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu Dualarla Anıldı
BBP Kocaeli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa, Genel Başkan Mustafa Destici'nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Hasan Hüzeyin Bozok, Murat Ekici ile Metin Gündoğdu, BBP Ankara İl Başkanı İmdat Dinçaslan, Ankara İl Başkan Yardımcısı Recep İnan, Teşkilat Başkanı Necmi Ketenci, Teşkilat Başkan Yardımcıları Nihat Erdoğan ile İrfan Güney, MKYK üyesi Mustafa Demir, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Nazmi Özmen, MHP Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, Dilovası İlçe Başkanı Metin Uzunok, Darıca İlçeBaşkanı Erkan Azeri, Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, eski HAS Parti Darıca ilçe başkanı Memduh Kaya, MHP Gebze Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Şahin ve çok sayıda dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, muhtarlar, partililer ve davetliler eşleriyle birlikte katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve da dua yapıldı. Ramazan Zor'un okuduğu ilahilerin ardından konuşan Yeni Akit Gazetesi Yazarı Serdar Arseven de, Muhsin Yazıcıoğlu'nun örnek kişiliğinden bahsetti. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun önünde birçok fırsat olmasına rağmen hepsini elinin tersi ile ittiğini ve çizgisinden asla taviz vermediğini söyleyen Arseven, Yazıcıoğlu'nun kıymetinin yaşarken bilinmediğine dikkat çekti. Hrant Dink ileYazıcıoğlu arasında kıyaslama da yapan Arseven, "Ne yazık ki şehidimiz Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in yarısı kadar bile anılamamıştır" diye konuştu.

Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından arkadaşlarının davayı zor şartlara rağmen sürdürdüğünü söyleyen Serdar Arseven, "Siyasette yeni bir kırılma olacak ve bu boşluğu da milliyetçi ve muhafazakar bir parti dolduracak. AK Parti'den sonraki süreçte hiçbir zaman Kemalist sağcı ve Kemalist solcu bir parti iktidar olamayacak. Zaten üç Kemal, Atatürk ve Kemalizm'e büyük darbe vurdu. Bunlar; Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Alemdar ve Kemal Gürüz" dedi.

Bu milletin Muhsin Yazacıoğlu'na vefa borcu olduğunu da ifade edengazeteci-yazar Serdar Arseven, "Umarım bunu da gerektiği zaman bu millet en iyi şekilde öder" diye konuştu.

BBP Genel başkanı Mustafa Destici de, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinde kişiliği ile örnek bir insan olduğuna dikkat çekti. Yazıcıoğlu'nun tek gayesinin Allah rızası olduğunu söyleyen Destici, "Her ne yaparsa yapsın, önce Allah rızasını gözetir ve ona göre karar verirdi. Hiçbir zaman oy kaygısı taşımamış, sadece insanlığa hizmet amacı gütmüştür" dedi.

Merhum Yazıcıoğlu'nun Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk İslam Birliğini hedeflediğini söyleyen Destici, "Davası ve hedefi sadece 75 milyon Türkiye değildiMuhsin Yazıcıoğlu nerede bir zulüm varsa orada olmuştur. Çeçenistan'da Dudayev, Bosna Hersek'te Alia İzzetbegoviç, Azarbaycan'da Ebelfeyz Elçibey ve İsa Yusuf Alptekin bunların canlı şahididir. Bu coğrafyada ne kadar zulüm gören lider varsa hepsinin yol arkadaşı idi, şimdi bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır, sonuna kadar da sahip çıkıyoruz"diye konuştu.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yıllar önce, "Türkiye, İran ve Cezayir olmayacak ama Suriye olmasına da biz müsaade etmeyiz" dediğini hatırlatan Destici, "Ben İmam Hatip ve İlahiyat mezunu bir insanım, babam ve dedelerim hoca ve İslam kültürünü çok iyi bilen bir aileden geliyorum. Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu, peygamber ahlakını ruhuna ve bedenine giydirmiş biri idi. İslam Dini'nin insana tecellisini ben onda gördüm. Tam anlamıyla İslam Dini'ne teslim olmuş biriydi. Bütün işlerini yaparken önceAllah rızasını göz önüne alır ondan sonra karar verirdi. 12 Eylül öncesinde ve sonrasında büyük işkenceler görmesine rağmen asla devletine ve milletine kem gözle bakmadı" dedi.

Yazıcıoğlu'nun hayat hikayesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin de sunulduğu programda ayrıca, Sultanbeyli Sivaslılar Derneği tarafından hazırlanan Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafları sergisi, izleyicilerin büyük beğenisini topladı .