Hac Ön Kayıtlarına Yoğun Talep

27 Mart tarihinde başlayan ve 12 Nisan’a kadar devam edecek olan Hac ön kayıtları yoğun başvuru kaydı ile başladı.Sakarya İl Müftülüğü’nde oluşturulan ön kayıt bürosuna yüz civarında vatandaş ön kayıt yaptırarak hacı adayı olurken, bir o kadar da kayıt yenileme gerçekleşti.

Hac Ön Kayıtlarına Yoğun Talep
İl Müftülüğü Hac Bürosu yetkilileri, vatandaşların ön kayıt yaptırabilmeleri için ilk olarak T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş, Asya Katılım Bankası A.Ş, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş ve ya Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş’ye 15 TL ücret yatırmaları gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, “Vatandaşlarımız daha sonra banka dekontu ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile Müftülüğe gelerek Müracaat Form Dilekçesini dolduracak ve ön kayıt işlemini tamamlamış olacak” dedi.

Yetkililer, 2011 yılında kuraya katılıp hacca gidemeyenlerin ise kayıt yenileme işlemlerinin internet ortamında Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını söyledi.

Daha önceden yapmış olduğu kayıtta herhangi bir değişiklik yapmak isteyen hacı adaylarının ise ön kayıt süresi içerisinde değişiklik yapabileceğini ifade eden yetkililer, “Kayıt yenileyenlerden herhangi bir ücret alınmayacaktır. Kişiler kendi durumlarını Diyanet Başkanlığının internet sitesinden takip edebilirler” dedi.