Chp'den Kızılay'daki Eylemcilere Yerinde Destek

Ankara Kızılay’da KESK’in önderliğinde gerçekleşen 4+4+4 protesto eylemi ilerleyen saatlere rağmen devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında bulunduğu CHP milletvekilleri eylemin olduğu yere gelerek eylemcilere destek verdi.Meclis'te görüşülen yasa tasarısının geri çekilmesini isteyen KESK’in Kızılay GMK Bulvarı’ndaki eylemine CHP tam destek veriyor. Akşam geç saatlere rağmen devam eden eyleme CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve bazı CHP’li milletvekilleri ziyarette bulundu. Burada eylemcilere seslenen Gürsel Tekin, “Bütün engellemelere rağmen direne direne buraya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bizler parlamentoda yapamadık ama sizler bunu sokaklarda başaracaksınız. 12 Eylül’de Kenan Paşa vardı, şimdi de Tayyip Paşa var. Bizler direnişe devam edeceğiz ve başaracağız.” dedi.

Eylemcilerin içinde bir süre dolaşan Tekin, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisinin 12 Eylül dönemini yaşayan gençlerden birisi olduğunu belirten Tekin, bu manzaraları 12 Eylül’de yaşadıklarını savundu. Protesto eylemi için sadece buradan değil, Türkiye’nin dört bir yanından eğitimciler ve sendikacıların demokratik haklarını kullanarak buraya gelmek istediklerini ama engelle karşılaştıklarını anlatan Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Ana muhalefet partisine yani CHP’ye yapılan sendikaya yapılmaz mı. Dün arkadaşlarımız için Ankara’nın bütün girişlerinde 12 Eylül'de ne yapıldıysa o yapıldı. Hiçbir baskıcı dönem ayakta kalmış değil, bununda son bulacağı inancındayım. Umut ediyorum ki iktidarda bu manzaradan rahatsız olacaktır. Önemli bir yasa geçiriyorsunuz, bütün demokratik mekanizmaları da kapatırsanız en tehlikelisi de o dur.”Bir gazetecinin genel kurul görüşmelerini sorması üzerine ise Tekin, “Genel Kurulda da benzer mücadeleler devam ediyor. CHP milletvekillerinin komisyondan bu yana direnişleri devam ediyor ama sayın başbakanın talimatıyla şaşkın ördek gibi sadece el kaldırıp indiriyor. Böyle bir yasanın müzakere yapılmadan geçmesi tarihe kara leke olarak geçecektir.” diye konuştu.

Tekin ve beraberindekiler eyleme destek vermek için gelen CHP’lilerle bir süre halay tuttu, slogan attı. Sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan KESK öncülüğündeki sendikaların eylemi yarına kadar devam edeceği açıklanırken, KESK yöneticileri protestolarının yarında süreceğini bildirdi .