Çay'da İdari Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı

Çay Kaymakamlığı tarafından idari şube başkanları toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Hayatı Taşdan, toplantıda yaptığı konuşmada, bu etkinliği düzenlemekteki amacın, yaptıkları ve yapacakları hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunup kurumlar arasındaki yardımlaşmayı artırmak olduğunu söyledi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle tüm cadde, sokak ve yolların bakım ve onarıma ihtiyacı olduğunu belirten Taşdan, şöyle konuştu:

''Kurumlar arasında yardımlaşmayı yapın, personel, araç ve gereç konusunda birbirinize yardımcı olarak halkımıza verilen hizmetlerin aksamamasını sağlayın. Hizmetle, binayla ilgili, sıkıntılı durumlarınızı bizimle paylaşın. Bu sorunları yerinde görerek birlikte çözüme kavuşturalım. Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde ilçede proje ofisi kuruldu. Belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlar müracaat etsinler. 10 kişilik proje ekibimiz var. Sizler projelerinizi getirin. Uygun görülen projeler ekibimiz tarafından değerlendirilsin. Çay'da organize sanayi ve hayvancılık sanayi tesisleri kurulması için çalışmalarımız başladı.

Kurumlarımız arasında hizmetlerin aksamaması için personel, araç ve gereç gibi yapılan yardımlaşmadan memnunuz. Bu konuda özellikle belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.''

Belediye Başkanı Ali Yakut da bu yıl kış mevsiminin ağır geçmesi nedeniyle bazı yolların bozulduğunu kaydetti.

Belediye olarak cadde ve sokaklar ile okul güzergahlarındaki bozuk yolların bakım ve onarım çalışmalarına başladıklarını ifade eden Yakut, şunları söyledi:

''Çay barajımızın inşaat projesinin çalışmaları devam ediyor. Belediyemize ait atık su arıtma tesislerimiz faaliyete geçti. Devlet hastanesi inşaatı yakın zamanda başlayacak. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İlçedeki çevre düzenleme çalışmalarını da sürdürüyoruz.''

Toplantıya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ferit Kahriman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir, Karacaören, Pazarağaç, İnli, Akkonak, Karamık, Koçbeyli, Eber ve Deresenek belde belediye başkanları, MHP Çay İl Genel Meclis Üyesi İsa Çağa, bazı siyasi partilerin başkanları, sivil toplum örgütlerin temsilcileri, oda başkanları, köy muhtarları ve daire müdürleri katıldı .