Uşak’ta Dolandırıcılık İddiası

Uşak'ta yalnız yaşayan F.K. adlı 57 yaşındaki bir kadını telefonla arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan iki kişi 68 bin TL dolandırmak isterken polise yakalandı. Adliyeye sevk edilen iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uşak’ta Dolandırıcılık İddiası
Edinilen bilgiye göre önceki gün İ.N. (29) ile İ.B.,Uşak'ta yalnız yaşayan F.K'yı (57) telefonla arayarak kendilerini savcı olarak tanıttı. İki şüpheli telefonda yaşlı kadına “Banka hesabın terör örgütü tarafından kullanılıyor. Bu nedenle paranızı başka hesaba aktaracağız” dedi.

Bunun üzerine endişeye kapılan yaşlı kadın banka şubesine giderek 68 bin TL’sini şüphelilerin bildirdiği hesaba aktardı. Parayı yatırdıktan hemen sonra durumdan şüphelenen F.K. durumu polise bildirdi. Polis ihbar üzerine harekete geçerek yaşlı kadını dolandırıldığını bildirdi. F.K. dolandırıldığını anlayınca da savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Savcılık şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri soruşturma kapsamında yaşlı kadını dolandıran iki şüphelinin peşine düştü. Polis; İ.N. ve İ.B. adlı şüphelileri bir bankanın Denizli şubesinde yaşlı kadının yatırdığı 68 bin TL’yi çekmek isterken suçüstü yakaladı. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan İ.N. ve İ.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor .