Sendikalardan Teröre Tepki

Bayburt'taki bazı sendikaların başkanları, teröre tepki amacıyla ziyaretlerde bulundu.

Bayburt Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Fikret Özbey ile Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Diyanet-Sen Temsilcisi İlhami Polat, Bem Bir-Sen Temsilcisi Cavit Türk, TOÇ Bir-Sen Temsilcisi Cihat Parıldar, Büro Memur-Sen Temsilcisi Habip Yanık, Enerji Bir-Sen Temsilcisi Burhan Yıldızoğlu, Birlik Haber-Sen Temsilcisi Kemal Çetin, Kültür Memur-Sen Temsilcisi Osman Özyurt, Eğitim Bir-Sen Şube Sekreteri Fatih Akbaş ve Sağlık-Sen Şube Teşkilatlandırma Sekreteri İbrahim Kurt, terörü kınamak amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu'yu ziyaret eden Özbey ve beraberindekiler, son günlerde artan terör olaylarını kınadıklarını belirttiler.

Fikret Özbey, ''Şırnak'ta şehit olan güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Üzerinde sonsuza kadar özgürce yaşayacağımız, sınırlarını kanlarınız ile çizerek emanet aldığımız kutsal vatan topraklarını, gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederek, sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız'' dedi.

Bayburt'tan tüm Türkiye ve dünyaya seslendiklerini ifade eden Özbey, şunları söyledi:

''Ülkemizi bölüp parçalamak isteyen bütün şer güçlere, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diye haykırıyoruz. Şırnak'ta haince pusuya düşürülüp şehit edilen Mehmetçiklerimizi, Diyarbakır'da şehit olan polisimizi ve bugüne kadar vatanı için seve seve canını veren bütün şehitlerimizi bir kez daha yürekten anıyoruz. Analar, babalar, oğullarını, eşler kocalarını, çocuklar babalarını, biz ülkemizin hain bölücülerine karşı mertçe ve korkmadan gece gündüz canlarını ortaya koyan gencecik kardeşlerimizi kaybettik. Ama bizler onurumuzu ve bu ülkenin hiçbir kuvvet tarafından hiçbir şekilde parçalanamayacağına olan inancımızı kaybetmedik. Şunu da biliyoruz ki bu vatana ihanet eden hainler, elbet bir gün ihanetlerinin bedelini ödeyeceklerdir. Biliniz ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.' '