Otomobilde 'Bahar' Fırsatı

Çukurova Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (YODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baş, firmaların hayata geçirdiği ve 5 bin TL'ye varan indirim kampanyalarının 'sıfır otomobil' düşünenler için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Otomobilde 'Bahar' Fırsatı
Otomotiv sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Baş, baharın ilk ayıyla birlikte otomobil şirketlerinin kampanyalarının da hız kazandığına dikkat çekerek, sektörde de gerek firma temsilcileri, gerekse de müşteriler açısından bahar havası yaşanmaya başladığı yorumunda bulundu.

Yeni modellerle birlikte hayata geçirilen kampanyaların sektörde müşteriler için büyük avantaj olduğunu savunan Baş, 2011 yılı sonunda ve yeni yılda 4-5 bin TL'ye varan indirimler yapıldığını ve bu indirimlerin bahar aylarında da devam etiğinin altını çizdi. Baş, “Birçok firmada yılsonu fırsatlarını aratmayacak özel kampanyalar ve indirimler yapılıyor.

Bazı markalarda 5 bin TL'ye varan bu indirimlerle birlikte sektörümüzdeki hareketlilik hızlanıyor. Özellikle sıfır otomobil almayı düşünenler bu kampanyaları kaçırmamalı. Sıfır otomobil düşünenler hayallerini gerçeğe dönüştürmek için geç kalmadan showroomları ziyaret etmeli” çağrısında bulundu. Özel kampanyaların mart ayı satışlarına olumlu yansımasını beklediklerini dile getiren Baş, 5 bin TL'ye ulaşan indirimlerin de araç satışlarını hızlandıracağını vurguladı. Mehmet Baş, firmaların özel kampanyalarının yanı sıra 'düşük faiz' veya '0' faizli kredi verdiğini, bunun da kredili araç almak isteyenler için fırsat olduğunu sözlerine ekledi .