Murad-ı Hüdavendigar'ın Sanduka Örtüsü Yenileniyor

Daha önce Orhan Gazi Türbesi'nin sanduka örtüsünü yenileyen Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, Murad-ı Hüdavendigar'ın sanduka örtüsünü bu yıl sonuna kadar orijinal haline kavuşturacak.

Murad-ı Hüdavendigar'ın Sanduka Örtüsü Yenileniyor
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü tarafından 2012 yılında tamamlanacak olan Sultan I. Murad'ın sanduka örtüsünün (puşide) hat motifleri, ünlü hattat Hüseyin Kutlu tarafından hazırlanıyor. Muhteşem eserin işlemeleri ise enstitü öğretmenleri tarafından yenileniyor. Bir yıllık çalışma sonrasında sanduka örtüsü 35 bin TL maliyetle eski görüntüsüne kavuşacak.

Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri ile Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi'den bilgi alan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Murad-ı Hüdavendigar'ın türbesi için yapılan örtüyü inceledi. Yeni bir eserin daha gelecek nesillere aktarıldığını vurgulayan Çelik, "Daha önce Orhan Gazi Türbesi'nin sanduka örtüsü onarıldı. Burada muhteşem bir el sanatına şahit olduk. Bunun planlama safhası, projelendirme safhasını düşünecek olursak, yaklaşık 2 yıl, 10 kişi el emeği ve göz nuru dökerekortaya ecdadımıza yakışan bir sanat eseri çıkardı. Ceddimizden bizlere kalan her türlü hatırayı en iyi şekilde muhafaza etmek zorundayız. Vefa duygusunun bir göstergesi olarak Bursa'da kabri bulunan Osmanlı padişahlarının türbelerine sahip çıkmakla mükellefiz" dedi.

Özel idare olarak bu tür projelere destek vereceklerini kaydeden Çelik, "Sanatçı olmadan sanatın ortaya çıkması mümkün değil. Ne kadar maddi imkanınız olursa olsun, eğer sanatı yapacak insan bulamazsanız bu işin bir anlamı olmuyor" diye konuştu .