Hac Kayıtları Başladı

Düzce'de 2012 yılı hac kayıtları başladı.

Hac Kayıtları Başladı
Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hac kayıtları yenileme ve ilk kayıt şeklinde yapılacak.

Kayıt yenilemede gecen yıl kuraya katılıp kura sonrası hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılacak, durum değişikliği yapmak isteyen vatandaşlar ise İl Müftülüğü'ne durum değişikliği talebinde bulunabilecek.

İlk defa kayıt yaptıracaklar ise 27 Mart ve 12 Nisan tarihleri arasında 15 lirayı Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Al-Baraka, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk Bankası ile Türkiye Finans Bankası'nın Diyanet İşleri Başkanlığı kurumsal hesabına yatırarak dekont ve kimlik fotokopisi ile müftülük hac bürosuna başvuracak.

-''Seramik Karo Kaplamacılığı'' kursu-

Halk Eğitim Merkezi'nce, mayıs ayında ''Seramik Karo Kaplamacılığı'' mesleki eğitim kursu verilecek.

Hafta içi 5 gün ve günde 8 ders saati olarak verilecek kursa katılacaklara Çalışma ve İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğü'nce günlük 20 lira kursiyer harçlığı, sigorta pirimi, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta pirim giderleri ödenecek.

Başarılı kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğü onaylı kurs sertifikası verilecek.

El Sanatları Eğitim Merkezi'ne şahsen yapılması gereken başvurularda, aranacak diğer şartlar ise şöyle:

''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, en az ilköğretim okulu mezunu olmak, kurs döneminde askerlikle ilişkisi bulunmamak, sağlık durumu yönünden herhangi bir rahatsızlığı bulunmamak, Çalışma ve İş Kurumu Düzce İl Müdürlüğüne kayıtlı açık işsiz olmak.' '