Bir Okula 28 Bin Lira Değerinde Kütüphane Kuruldu

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 700. Yıl İlköğretim Okulu'na 28 bin lira değerinde kütüphane kurdu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Akpınar, okullara sahip çıkmanın herkesin vazifesi olduğunu belirterek, sadece resmi ödenek ve resmi paralarla değil, herkesin gücü nispetinde okulların ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunabileceğini söyledi.

Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Kemal Bal, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce ziyaret ettikleri okulun kütüphane bölümünde kitapların masalar üzerinde durduğunu görünce bu kararı aldıklarını bildirdi.

''Okulun toplam 70 metrekarelik bölümündeki kütüphane kurma çalışmaları kapsamında bazı kamu kurum ve kuruluşlarından destek sözü aldık'' diyen Bal, şöyle konuştu:

''İl Özel İdaresi ile görüştük. Bize 5 bin 300 lira değerinde masa temin ettiler, rafların yapımında yardımda bulundular. Bunun dışında 45 kurum ve kuruluş ile özel işletmeleri ziyaret ederek destek istedik, yazılı kaynak talebinde bulunduk. Kütüphanenin boya işini de personelimiz yaptı. Diğer illerdeki kültür ve turizm müdürlüklerinden, valiliklerden ve TÜBİTAK'tan kitap talebinde bulunduk. 3 bin 463 yazılı kaynak geldi. Bunların, 2 bin 500'ü hikaye ve roman kitabı. Bir firma da 3 bilgisayar bağışında bulundu. Çalışmamıza, hiçbir kurum ve kuruluştan 'hayır' cevabı gelmedi. 28 bin liralık maliyetin sadece 5 bin 300 liralık kısmı İl Özel İdaresi tarafından karşılandı, geri kalan yaklaşık 23 bin lira değerindeki katkı tamamen vatandaşlar, firmalar ve kuruluşlar tarafından verildi.''

Kütüphanenin açılışına İl Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okul müdürü Sabri Geçgelen, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kurulan kütüphane 70 metrekare alanda oluşturuldu