Bdp Grup Toplantısı

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, iktidarın müzakereci olması halinde BDP'nin rolünü oynamaya, silahları susturmaya, bunun koşullarını yaratmaya hazır olduğunu belirterek, "Kürt sorununu müzakereci bir yöntemle çözmek istiyorsanız, buna BDP de, Kandil de, İmralı da hazırdır" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, BDP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Nevruz kutlamalarının AK Parti'nin engellemelerini ve yasakçı zihniyetini yerle bir ettiğini söyledi.

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e Batman'da gerçekleştirilen saldırının planlı bir saldırı olduğunu öne süren Kışanak, bu saldırının hesabını mücadeleleriyle ve direnişleriyle soracaklarını söyledi.

Kışanak, "70 yaşında duayen bir siyasetçiye saldırıyorsanız, cevabını bu halktan alırsınız" diye konuştu.

AK Parti'nin Kürt sorununun çözümü konusunda ortaya yeni bir strateji attığına işaret eden Kışanak, demokratik talepleri reddeden bir yaklaşıma çözüm stratejisi denilemeyeceğini ifade etti.

Kışanak, bunun olsa olsa çözümsüzlük stratejisinin allanıp pullanıp yeniden kamuoyunun önüne sunulması olduğunu dile getirdi. Hükümetin bu konuda tam bir çözümsüzlük stratejisi izlediğini öne süren Kışanak, AK Parti'nin güvenlik stratejisinde ısrar ettiğini belirtti.

Türkiye'de güvenlikçi stratejilerin hiçbirmeşruiyetinin kalmadığını söyleyen Kışanak, "Bugün AK Parti bu bitmiş stratejiyi devralıyorsa kendi bitişini devralır. Tüm Türkiye'nin bu faşizan gidişata dur demek için harekete geçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın terör örgütünün siyasi uzantılarıyla müzakere edebilecekleri yönündeki açıklamalarına da değinen Kışanak, BDP'nin 20 yıllık demokratik siyasetin mirasçısı olduğunu belirterek, "Ortada bir uzantı filan yok. Ortada güçlü bir halk iradesi var. BDP, Kürt sorununun müzakereci bir yöntemle çözülmesinin tarafıdır. Biz 5 yıldır buradayız. Bizimle ne zaman görüşmek istediler de reddettik. Önümüze hangi planı getirdiler de reddettik? Şu anda 7 bin Kürt siyasetçi tutuklu. Eğer gerçekten müzakereetmek istiyorsanız, Kürt siyasetçileri bırakın. Terörle mücadele yasasını da kaldırın. Bunu yapmayanlar BDP'yi güya bu söylentilerle köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlarsa bundan siyaseten bir şey çıkmaz. Gerçekten de müzakereci yöntemi seçiyorlarsa bunun koşulları bellidir. Kürt sorununu müzakereci bir yöntemle çözmek istiyorsanız, buna BDP de, Kandil de, İmralı da hazırdır. PKK'yı yok sayarak 'Kürt sorununu çözeceğim' demek, bu halka bir hayali satmaktır. Bu iktidar müzakereci olsun, BDP rolünü oynamaya,silahları susturmaya, bunun koşullarını yaratmaya hazırdır" ifadelerini kullandı. BDP'nin siyasi geleneğin bir temsilcisi olduğunu savunan Kışanak, kendilerinden ön açıcılık isteniyorsa, BDP olarak bu rolü oynamaya hazır olduklarını söyledi.

Kışanak, "Bıraksınlar resmi olarak İmralı'ya, Kandil'e gidelim. Meclis karar alsın, bir heyet kursun, heyetle gidelim. Biz çözümlerin hiçbirine kapalı değiliz ama bu kılıf adı altında 'BDP gelsin AK Parti'nin savaş safında yer tutsun' diyorlarsa kusura bakmasınlar, BDP halkının yanındadır" dedi