Alaplı'da Hac Kayıtları Başladı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 2012 hac kayıtları başladı.

Alaplı'da Hac Kayıtları Başladı
Alaplı İlçe Müftü Vekili Fatih Eryiğit, geçen yıl kuraya katılıp hacca gidemeyenlerin kayıtlarının otomatik olarak yenilendiğini söyledi.

Alaplı İlçe Müftü Vekili Vaiz Fatih Eryiğit, yaptığı açıklamada, adayların, kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini 'hac.diyanet.gov.tr'den kontrol edilebileceklerini belirtti.

Eryiğit, 2012 yılında hacca gitmek isteyenler için müracaatların 27 Mart-12 Nisan 2012 tarihleri arasında, 2011 yılında kuraya katılanlar için 'kayıt yenileme', ilk defa müracaat edecekler için de 'ilk defa kayıt yaptırma' şeklinde iki ayrı kategoride yapılacağını ifade etti.

Fatih Eryiğit, şöyle dedi:"2011 yılında ön kayıt yaptırıp yedekte kalanlar kayıtlarını yenileyecekler, ilk defa yazılacaklar ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenmiş olan T.C Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Asya Katılım Bankası A.Ş, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş ve Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş şubelerinden herhangi birine 15 TL yatıracaklardır. Kayıt yenileyenlerden ise herhangi bir ücret alınmayacaktır. Vatandaşlarımız, kayıtlarını doğrudan il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek yapabileceği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'www.hac.diyanet.gov.tr' adresinden de yapabileceklerdir. Doğrudan il ve ilçe müftülüklerine yapılacak müracaatlarda nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunun belgesinin bir sureti müracaat dilekçesine eklenecektir. Hacı adayları, internet ortamında veya il ve ilçe müftülüklerinde yapacakları müracaatlarda konaklama türleri ile fiyat aralıklarını gözönünde bulundurarak, hac konaklama türlerinden birisini tercih edeceklerdir. Tercihler bağlayıcı olup, daha sonra herhangi bir değişikliğe gidilmeyecektir. Bu nedenle hacı adaylarının, tercihlerini yaparken dikkatli yapmaları gerekmektedir. "