Alaplı'da Hac Kayıtları Başladı

Alaplı Müftü Vekili Fatih Eryiğit, kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlar için 2012 hac kayıtlarının başladığını bildirdi.

Eryiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl kuraya katılıp da hacca gidemeyenlerin kayıtlarının otomatik olarak yenilendiğini söyledi.

Hacı adaylarının kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini ''hac.diyanet.gov.tr'' adresinden kontrol edilebileceklerini anlatan Eryiğit, şöyle konuştu:

''Bu yıl hacca gitmek isteyenler için müracaatlar 27 Mart-12 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak. Geçen yıl ön kayıt yaptırıp yedekte kalanlar kayıtlarını yenileyeceklerdir. İlk defa kayıt yaptıracaklar ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenmiş olan Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Asya Katılım Bankası, Al-Baraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerinden herhangi birine 15 lira yatıracaklardır. Kayıt yenileyenlerden ise herhangi bir ücret alınmayacaktır. Vatandaşlarımız kayıtlarını doğrudan il ve ilçe müftülüklerine müracaat ederek yapabileceği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet adresinden de yapabileceklerdir.' '