Vali Bektaş’dan Dyned’de Başarılı Olan Öğrencilere Ödül
“Kastamonu DynEd” projesi kapsamında Ocak ayında 6. sınıf düzeyinde kendi ilçelerinde birinci olan ilköğretim öğrencilerine ödüllerini Vali Erdoğan Bektaş verdi.

Velilerin DynEd projesi kapsamında diğer derslerden geri kalmamak için biraz daha fazla çalışmak zorunda kaldıkların yönündeki eleştirilere de yanıt veren Bektaş şunları kaydetti: “İnsan vücudu, dünyada ne kadar zorlanırsa zorlansın bozulmaz. Ama bilgisayar öyle değil. Biraz zorlarsanız hemen bozuluverir. Bu yüzden insan vücudu dünyada bozulmayacak tek makinedir. Ayrıca bunun yanında insan vücudu ne kadar zorlanırsa o kadarda gelişir.”
İngilizceyi istesek de istemesek de dünya dili olarak kabul edildiğinden dolayı öğrenmek zorunda olduklarına dikkat çeken Bektaş şöyle konuştu: “Bu programın içeriğinde İngilizce ile ilgili lüzumsuz hiçbir şey yok. Bunu bahane eden ancak tembellik yapmış olur.”
Devrekani ilçesinde Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda okuyan ve doğuştan bedensel engelli olan Orhan Melih Hasanalioğlu ise, İngilizce dil paketinde en başarılı öğrenciler arasında yer aldı. Engelinin sadece bedenine engel olduğunu vurgulayan Hasanalioğlu, dil öğrenmesine hiçbir engelinin bulunmadığını söyledi.
Öğretimini tamamlaması durumunda diş doktoru olmak istediğini açıklayan Hasanalioğlu, sebebinin ise dişlerin sürekli çürümesinden dolayı çözüm yolu bulmak için olmak istediğini belirtti.
Yunus Emre İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Seçil Güler ise, öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, Ocak ayında 12 tam puan başarı puanı yakalayarak en başarılı öğrencinin Orhan Melih Hasanalioğlu’nun olduğunu söyledi.
Vali Erdoğan Bektaş, öğrencilerle birebir ilgilenerek sohbet etti .
