Suriye'de Çatışmalar Sürüyor

Suriye'de ordu birliklerinin muhaliflere yönelik saldırıları devam ediyor.

Suriye'nin birçok kentinde muhalifler, Esad rejiminin iktidardan çekilmesini talep eden protesto gösterileri düzenlerken Humus, Dera ve İdlib kentleri başta olmak üzere ülke genelinde ordu birliklerinin sivillere yönelik sokak avı devam ediyor

Sosyal paylaşım sitelerine yüklenen görüntülerde Esad'a bağlı ordu birliklerinin sivillere kurşun yağdırdığı, İdlib kentinde de ordu birliklerinin tanklarla ve havan topları ile bir camiyi hedef aldığı dikkat çekiyor. İç savaşa sürüklenen Suriye'nin birçok şehri tank ve havan topları ile yerle bir olurken, şehirlerin üzerinde büyük duman bulutlarının oluştuğu görüldü.

Bir başka görüntüde ise, Esad karşıtı protesto gösterisi düzenleyen Halep Üniversitesi öğrencilerinin, kendilerine müdahale eden askerleritaşladığı görülüyor.

Çatışma sesleri Türkiye'nin Suriye sınırına yakın köylerinden de duyulurken, görgü tanıkları Suriye ordusuna ait taarruz helikopterlerinin sivilleri havadan bombaladığını ifade etti.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Dairesi'ne göre; Suriye'de protestoların başladığı Mart 2011'den bu yana 9 bin 700 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor .