Siverek'te Kütüphane Haftası Kutlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçe Kütüphanesi'nde düzenlenen 48. Kütüphaneler Haftası nedeniyle, yapılan yürüyüşün ardından kokteyl verildi.

Siverek'te Kütüphane Haftası Kutlandı
Kanlıkuyu meydanında 48. Kütüphaneler Haftası kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek Emniyet Müdürü Recep Yeşil, Kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kanlıkuyu meydanından Güney Mahallesinde bulunan Siverek Kütüphanesi'ne kadar yürüyüş devam etti. Açılış konuşmasını yapan Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, "Hiç düşündünüz mü bir Japon yılda 25 kitap okurken neden bizler yılda ancak 6 kişi 1 kitap okuyoruz. Okumak için bizim onlardan neeksiğimiz var" dedi.

Siverek Kütüphanesi'nde düzenlenen kokteylde konuşan Siverek Kütüphane Müdürü Ali Lale, "Eğer kör, sağır ve dilsiz yaşamak istemiyorsak, her akşam kitap okuyalım ve okutalım Kitap akıl öğreten bir dosttur. Dostsuz kalmayalım" diye konuştu.

Dicle Üniversitesi Edebiyat Bölümü Yardımcı Doç. Dr Ahmet Tanyıldız ise kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını, bilinçli olarak öğrencilerin internet ortamına girmelerini ve başarılı olması için düzenli olarak kitap okuması gerektiğini söyledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kokteyle geçildi .