Mücevher Fuarında Hırsızlık

Yeşilköy'deki CNR Expo'da düzenlenen 34. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı'nda, yabancı uyruklu oldukları iddia edilen 1'i kadın 4 kişi, bir firmaya ait stantta içinde yaklaşık 5 kilo altın takı ve içerisinde 40 bin lira para bulunan çantayı alarak kayıplara karıştı.

Hırsızlık olayı, 22-25 Mart arasında CNR Fuar Merkezi'nde düzenlenen 34. İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzeme Fuarı'nın son gününde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında, 7.salonda bir mücevher firmasına ait standı toplayan personellerin yanına gelen 1'i kadın 4 kişi, stanttaki takıları incelemeye başladı.

Bu sırada, grupta bulunan kadın, görevliye sorular sormaya başladı.

Diğer 3 kişiden biri ise, görevlilerin görmediği bir anda stanttaki çantayı alarak kayıplara karıştı.Hırsızlar bir süre sonra fuar alanından çıktı.

Yaklaşık yarım saat sonra görevliler, içerisinde 5 kilo altın takı ve 40 bin TL olan çantanın olmadığını fark etti. Hemen güvenliğe haber verilerek, kamera kayıtları incelendi. Kamera görüntülerinde standa son gelen 1'i kadın 4 kişinin hırsızlığı gerçekleştirdiği belirlendi. Polis ekipleri, kamera kayıtlarını incelemeye alırken, stant görevlisinin hırsızlığı yapan kişilerin yabancı uyruklu olduklarını ve İngilizce konuştuğunu söylediği belirtildi