Meydanda 30 Dakika Kitap Okudular

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 'Birlikte 30 Dakika Okuma' etkinliği Burdur’da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Meydanda 30 Dakika Kitap Okudular
Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün dağıttığı çeşitli kitaplar, ekinliğe katılan 40 vatandaş tarafında 30 dakika süreyle okundu. Meydanda bulunan parkta gerçekleşen etkinliğe ilişkin konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Türk Kütüphaneciler Derneği ile birlikte vatandaşların katılımıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Okumaya dikkat çekmek istediklerini belirten Tanır şunları söyledi: "Kitap okumak sadece çocukların işi değildir. Biz yetişkinlerin de işidir. Hayatımızda her zaman kullanabiliriz. Burdur halkının okumaya olan etkisi çok büyük bunu daha etkin hale getirmeyi hedefliyoruz. Kütüphanelerimize biraz daha dikkat çekmek istiyoruz. Bu sebeple halkımızı Kütüphanelerimize davet ediyoruz. Kütüphanelerimizi hem görsel olarak yeniliyoruz, hem de kitaplarımızı güncelliyoruz, yeniliyoruz.”Meydanda kitap okumaktan memnun olduklarını belirten öğrenciler, uygulamanın yıl boyu devam etmesini istedi .