Kütüphane Haftası Kutlanıyor

48. Kütüphane Haftası, Adapazarı Hacı Zehra Akkoç Lisesi’nin düzenlediği çeşitli gösteriler ile Orhangazi Kültür Merkezinde kutlandı.

Kütüphane Haftası Kutlanıyor
Kutlamalar çerçevesinde ilimizde 54 noktada yer alacak Sakarya Kitaplığının açılışı AKM’de gerçekleştirildi.

Programa geçmeden önce ilimizde 54 noktada yer alacak Sakarya Kitaplığı’nın açılışı protokol tarafından yapıldı. Kitaplık hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kitaplığın, 16 ilçede 16 okulda ve Sakarya'nın belirli noktalarında yer alacağını söyledi.

Vali Büyük ise açılışta Sakarya'nın Kültür Sanatta cazip bir il olduğunu ifade ederek, ''Çok önemli bir proje olmuş. Vatandaşlarımız buradan kitapları temin ederek ilimizin doğal ve kültürel yapısını öğrenebilirler” dedi Orhangazi Kültür Merkezinde Hacı Zehra Akkoç Lisesi’nin hazırladığı programa Vali Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekili Ayşenur İslam, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat Özçayır, İl Halk Kütüphanesi hakkında bilgiler verdi. Yüzde 80 civarında artan aktif üye sayısı olduğunu belirten Özçayır, “Kütüphanemizde 6 kişi çalışarak, halkımıza en iyi hizmeti veriyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Ayşenur İslam, okuma alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğini ifade ederek, “Okumayı hayatımızın bir parçası yapmamız lazım. Ufkun gelişmesi, düşünce özgürlüğün artması için tek şart okumak” dedi.

Konuşmaların sonunda kürsüye gelen Vali Mustafa Büyük ise günün anlam ve önemine değinerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın devamında Hacı Zehra Akkoç Lisesi öğrencilerinden Gamze Erman ve Tuğba Haldızoğlu okumanın önemini anlatan şiirler okudular. Sıra dışı Okurlar adlı belgesel’in izlenmesiyle devam eden programda öğrencilerin oynamış olduğu oratoryo izleyenlerden tam not aldı. Hacı Zehra Akkoç Lisesi müzik grubu öğrencilerinin seslendirmiş olduğu şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Programın sonunda ise Kütüphane Haftası ile ilgili resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve İl Halk Kütüphanesinde en fazla kitap okuyanlara Vali Büyük ve Milletvekili İslam tarafından plaket takdim edildi .