'Kan Bağışı Hayat Kurtarır'

Kırklareli PTT Başmüdürlüğü personeli, Türk Kızılayına kan bağışında bulundu.Kampanya çerçevesinde gün içerisinde 10 personel kan bağışı yaptı

'Kan Bağışı Hayat Kurtarır'
Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi görevlisi Dr. Vedat Arpacı, yaptığı açıklamada, her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunması gerektiği belirtti.

Kan alma işlemi için yaş sınırının 18-65 yaş arası olduğunu anımsatan Dr. Vedat Arpacı 18 yaşını dolduran tüm vatandaşların 65 yaşına kadar kan bağışında bulunabileceğini belirterek şunları kaydetti: "Kan bağışı insan sağlığına fayda sağlar. Erkeklerde 3 ayda bir Bayanlarda 4 ayda bir kan vermeleri kendi sağlıkları için önemlidir. Erkeklerde yılda 4 kez, bayanların ise yılda 3 sefer kan vermesi gerekmektedir. Kan bağışı hayat kurtarır. Bir kişinin kan bağışında bulunması kan ihtiyacı duyan diğer vatandaşların beklide hayatlarını kurtarmaktadır." Erkeklerin kan bağışı yaptığında kemik iliğindeki kanın tazelendiğini belirten Dr. Vedat Arpacı, Bağışı yapan kişiden 3 ünite kan alımı gerçekleştirdiklerini, 1 kişinin yaptığı kan bağışının 3 kişiye hayat verdiğini söyledi.

Kırklarelili vatandaşların kan bağışı konusunda çok bilinçli olduğunu vurgulayan Dr. Vedat Arpacı, duyarlı vatandaşların sayısının oldukça fazla olduğunu, bu durumun kendilerini oldukça memnun ettiğini ifade etti.