İstanbul’da Erzurum Havası

Erzurum, İstanbul Pendik Belediyesi’nin düzenlediği 'Yediveren Kültür Kardeşliği' programının bu haftaki konuğu oldu.

İstanbul’da Erzurum Havası
Bu kapsamda Aziziye Belediyesi, Erzurumluların memleket hasretini gidermek için Dadaş kültürünü İstanbul’a taşıdı. Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde el sanatları ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan etkinlikler bir hafta sürecek.

Programın açılışında Erzurum Bar Ekibi bir gösteri yaptı. Erzurum milletvekillerinin de katıldığı açılış renkli görüntülere sahne oldu. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, açılış kurdelesini kesmek için makas bulamayınca parmaklarını makas şeklinde kullanarak kameralara poz verdi.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, protokol üyelerine Erzurum’un yöresel hediyelik eşyaları, oltu taşı, ehram, gümüş işçiliği, tiftik ürünleri, yöresel yiyeceklerin tanıtımının yapıldığı standartları gezdirdi. Stantlardaki ürünleri ilgiyle inceleyen protokol üyeleri hayranlıklarını dile getirdi.

Bu sırada AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Erzurum’a özgü bir kumaştan yapılan ehram şal taktı. Satır’daki şalı gören AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma da aynısından istedi. Meşhur Erzurum kadayıf dolmasının sergilendiği stant ise en lezzetli durak oldu. Üretimi zor olduğu için temin edilmesi zor olan civil peyniri ise programa gelenlerin gözdesi oldu. Vatandaşlar önce civil peynirinin tadına baktı. Tarihi Erzurum Evleri’ni maketini gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki program devam ediyor .