Gamek Kursiyerlerinin Etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları 18 Mart Şehitlerini Anma Günü'ne özel bir dizi etkinlik düzenledi.

GAMEK tarafından yapılan açıklamada, etkinliklerin, Şehitkamil Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansla başladığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

''18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliklerini Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde sürdüren GAMEK, 'Bir Hilal Uğruna Batan Güneşler' adlı oyunu izleyicilerle buluşturdu. İstanbul Fırat Kültür Merkezi'nin usta oyuncularının Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Kongre ve Kültür Merkezi, Konferans Salonu'nda ücretsiz olarak sahneledikleri oyun büyük ilgi gördü.''

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Tarihe kahramanlıklarıyla destan yazan şehitlerin hiçbir zaman unutmadık. Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutlamak ve ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan kahraman şehitlerimiz ve malul gazilerimize minnet ve şükran duyguları anlatmak üzere GAMEK tarafından bir konferans ve tiyatro oyunu düzenledik.

Tarihe kahramanlık destanı olarak yazılan Çanakkale Savaşı'nın 97. yıl dönümünde şehitlerimizin hatıraları, bugün de bir millet olmanın en büyük ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Omuz omuza, yan yana düşman süngüsüne koşarak, kendilerini topraklarına siper eden, bu topraklarda destan yazan o kahramanları bir kere daha hatırlıyoruz. Kahramanlarımızı en iyi şekilde anlamak; geçmişi, yaşananları ve verilen mücadeleyi bilmekten geçmektedir. Bugün birliğimizi ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz Çanakkale Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.' '