Cizre'de Depremzedelere Gıda Yardımı

Cizre Kaymakamlığı, Van'daki depremin ardından Cizre'ye yerleşen depremzedelere nakdi ve gıda yardımında bulundu.

Cizre Kaymakamlığı çalışanları, ilçeye geçici barınma amacıyla yerleşen 400 depremzede aileye pirinç, makarna, yağ, zeytin, şeker, salça, mercimek, bulgur, kuru fasulye, nohut, peynir ve çayın yer aldığı gıda paketlerini evlerine kadar götürüp teslim etti.

Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, Van'daki çok üzücü deprem sonrasında Türkiye'nin birçok yerine olduğu gibi Cizre'ye de geçici barınma amacıyla gelen depremzede ailelerin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Bu ailelerimizin toplam sayısı küçük değişkenlikler arz etse de 400 civarındadır. Bu depremzede ailelerimize ilk etapta acil kira ve acil diğer ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla ailedeki fert sayısı baz alınarak bütün ailelerimize toplam 395 bin lira yardım yapılmıştır. Buna ek olarak ailelerin ortalama iki aylık gıda ihtiyaçlarını karşılayacak muhtelif gıda paketleri dağıtıldı. Van'a dönüş yapacak olan ailelerin yanı sıra Cizre'de geçici ikametine devam edecek ailelerimiz dikkate alınarak yardım yapılmaya devam edilecek.' '