Bdp'den Meşaleli Yürüyüş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı üyeleri, Nevruz olayları ve Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e yönelik saldırıları, düzenledikleri meşaleli yürüyüşle protesto etti.

Bdp'den Meşaleli Yürüyüş
Yaşanan depremden dolayı Müze Müdürlüğü önünde kurdukları çadırda faaliyet gösteren BDP Van İl Başkanlığı, buradan, toplanan kalabalıkla birlikte yürüyerek Cumhuriyet Caddesi üzerinden Sanat sokağına kadar geldi. BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, Van Belediyesi Meclis Başkanı Sabri Abi ve İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık adına BDP Van Merkez İlçe Başkanı Rafet Taş bir açıklama yaptı

Taş, "Nevruz bayramını kutlamak için bir hafta önceden izin başvurusu yapmış ve tüm yerlerde hazırlıklar ona göre yapılmış, fakat AK Parti, Kürtlerin direniş bayramı olan Nevruz bayramını provake etmeye çalıştı. Neticesinde Amed'ten başlayan ve İstanbul'da devam eden, sonrada bütün Türkiye'nin her yerinde bu kutlandı. Fakat AK Parti hükümeti adeta bir terör estirerek nevruz alanlarını ablukaya alarak halkın evlerinden çıkmalarına engel koydu. Özgür bir ülkeden bahsediyorlar, fakat insanlarımız sabahuyandığında kapılarında güvenlik güçlerini görüyor" dedi.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e yapılan saldırıya da değinen Rafet Taş, "Ahmet Türk'e yapılan saldırı asla kabul edilemez. Çünkü Türk bir halkın iradesidir. Halen Batman Valisi Ahmet Türk'ü suçluyor. Adeta faşizan bir yaklaşımla Kürtleri yok etme politikaları sürdürülüyor. Biz Kürtler olarak bunu kabul etmiyoruz. Ahmet Türk'e saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Umarım bir an önce bu olayı yapanlar açığa alınır" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağılırken, polis ekipleri de olası bir olaya karşı kentte geniş güvenlik önlemi aldı .