Başbuğ'un Avukatı: Yakınlarının Duruşmaya Katılması Başbuğ'a Moral Oldu

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, Silivri cezaevi önünde yaptığı basın açıklamasında, Başbuğ'un akrabaları, devre ve mesai arkadaşlarının druruşmaya katılmasının moral anlamında büyük etkisi olduğunu söyledi.

Başbuğ'un Avukatı: Yakınlarının Duruşmaya Katılması Başbuğ'a Moral Oldu
İnternet Andıcı Davası kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıkan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a destek veren 30 kişilik grup, Silivri Cezaevi önüne geldi.

Başbuğ'un fotoğraflarının bulunduğu pankartları Silivri Cezaevi'nin tel örgülerine asan grup, üzerinde, "Haksızlığın karşısında, askerimizin yanındayız.", "Başbuğ yanındayız", "Genelkurmay Başkanı terörist olamaz." yazılı pankartlar açtı. İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "Taleplerimizin, sadece göreve ve yetkiye ilişkin bölümü reddedildi. İddianamenin okunmasından önce, usule ilişkin itirazlarımızı mahkemeye sunduk. Mahkeme, bizce hukuka uygun bir karar vermedi.Göreve ve yetkiye ilişkin itirazlarımızı bundan sonradaki aşamalarda da dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Avukat Sezer, İlkay Başbuğ'un savunmasını nasıl yapacağı şeklindeki sorulara ise "Bu konularda savunma bittikten sonra değerlendirme yapmak daha doğru olur. Bizce, tarihi anlamda bir savunması olacak." ifadesini kullandı.

Avukat Sezer, "Gerek yakın akrabaları gerekse silahlı kuvvetlere girdiği andan itibaren beraber okuduğu, okul çağlarından beri beraber olduğu devre arkadaşları da başta olmak üzere, daha önce beraber görev yapmış olduğu, emekli olmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin duruşmaya gelmesi ve onun yanında olduğunu göstermiş olması, kendisi açısından da moral anlamında çok değerli bir katkı oldu." diye konuştu .