Başakpınar Öğrencilerinden Sergi

Başakpınar İlköğretim Okulu'ndan 30 öğrencinin hazırladığı karakalem resim ve fotoğraf sergisi, Kayseri Atatürk Evi'nde açıldı.

Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği serginin açılışından önce Başakpınar İlköğretim Okulu oyun ekibi gösteri düzenledi.

Serginin açılışında konuşan Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen bu tür faaliyetlerin önemine değinerek, ''Öğrencilerimizin el emeği göz nuru olan bu eserler sanata verilen önemi de göstermektedir. Bu yaştaki öğrencilerin kendilerini göstermesi açısından gurur duyulacak bir hareket. Sergide toplam 50 eser var. Sergi hafta sonuna kadar açık olacak. Vatandaşlarımızı sergiye bekliyoruz'' dedi.

Öğrencilere fotoğraf eğitimi veren Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Uğur Aydın ise öğrencilere fotoğraf hakkında eğitim vermenin görevleri olduğunu belirterek, ''Fotoğraflarda Kayseri'nin kültürünü anlatmaya çalıştık. Kayseri'nin güzelliklerini fotoğraflarla belgelemek istedik. Öğrencilerin çabası da böyle bir güzelliğin ortaya çıkmasına vesile oldu'' ifadelerini kullandı.

Açılıştan sonra sergi vatandaşlar tarafından gezildi .