''Balalılar Derneği'' Yeni Genel Başkanını Seçti

Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin genel başkanlığına Üçler Çoruh seçildi.

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Nikah ve Toplantı salonunda gerçekleştiren Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 11. genel kurul toplantısına, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek üyeleri ve Balalı vatandaşlar katıldı.

Dernek başkanı Mustafa Doğan, burada yaptığı konuşmada görevleri süresince yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verirken seçilecek yeni yönetime başarılar diledi.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ise Bala'da belediye tarafından yaptırılan ve hükümet programına alınan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi vererek ''Bu yıl Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek 'Hasat Festivali'nde birçok ilki hayata geçireceğiz. Buradan tüm hemşehrilerimize bunun müjdesini vermek istiyorum. Derneğimizin yürüttüğü başarılı çalışmaların devamı diliyor, Bala için her noktada her platformda elimizi taşın altına koymamız gerektiğini buradan tekrar hatırlatıyorum'' dedi.

Genel Kurula ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise konuşmasında birlik ve beraberliğin tesis edilmesinde hemşehri derneklerinin önemine vurgu yaparak, Yenimahalle Belediyesinin yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Ankara'nın dış ilçelerinin verdiği göç ve ilçe nüfuslarındaki hızlı düşüşe dikkati çeken Yaşar ''Son yıllarda köylerimiz boşalmaya başladı, toprağını işlemesi gereken gençlerimiz köylerinden niye kaçıyor bu göçlerin neticesinde ilçelerimizin nüfus oranlarında ciddi düşüşler olmakta Bala da bu ilçelerimizden birisi bunun için ciddi önlemler alınması kanaatindeyim'' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde tek aday olan Üçler Çoruh Balalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni genel başkanı oldu .