Zenbilci: '12 Devlet Bir Milletiz'

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, nevruz kutlamaları için Adana'ya gelen 12 Türk devletinin sanatçı ve folklor grupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Zenbilci: '12 Devlet Bir Milletiz'
Zenbilci, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in “Tek Millet iki devlet” sözüne atıfta bulunarak “Bizler bugün 12 devlet ve bir milletin evlatları olarak bir arada bulunuyoruz” dedi.

TÜRKSOY ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kardeş Dernekler ve belediyeler tarafından desteklenen Nevruz etkinliği için Adana'da bulunan 12 Türk devletine ait sanatçı, folklor ekibi ve müzisyenler Adana Ticaret Odası Sosyal Tesislerinde (ATOSEV) akşam yemeği verildi.

Kazakistan'ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak tarafından verilen akşam yemeğine TÜRKSOY Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti temsilcileri ile Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu'da katıldı.

Yemekte konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, 12 ayrı Türk devletinin mensupları ile bugün bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu akşam burada sizleri, sizlerin yaşadığı Orta Asya'dan çıkarak Anadolu toprakları vatan edinen ecdadın torunları olarak burada misafir etmekteyiz. 12 ayrı devlet olabiliriz ancak hepimiz Türk milletinin birer ferdiyiz. Bu nedenle diyalogumuzu sıklaştırmalıyız. Birbirimizi daha çok sevmeliyiz” dedi.

Kazakistan'ın Adana Fahri Konsolosu ve ev sahibi Tarkan Kulak'ta yaptığı konuşmada 12 ayrı Türk devletinin temsilcilerini misafir etmekten dolayı mutlu olduğunu ve tüm Türk milletinin nevruz bayramını kutladığını kaydetti.