''Yerel Yönetimler Platformu'' Toplantısı Yapıldı

Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği ''2012 Yerel Yönetimler Platformu'' toplantısı yapıldı.

KEYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eler, toplantıda yaptığı konuşmada, derneğin yeni yönetim kurulu olarak bu forumları çok önemsediklerini belirtti.

Eler, ''Bunları geliştirmek istiyoruz. Yerel yönetimler çok önemli. Bugün de bize göre işin ehli olan ve yaptığı işlerle fark yaratan çok önemli belediye başkanlarımız burada'' dedi.

Platform Başkanı Prof. Dr. Murat Ferman da yerel yönetimlerin önemli ve öne çıkan bir unsur olduğunu ifade etti.

Yerele önem verilmesi ve yerel motiflerin ön plana çıkmasının çok yeni bir unsur olmadığını vurgulayan Ferman, ''Fakat bu öne çıkışın iktisadi ve sosyal temelleri konusunda son dönemlerde yoğun çalışmalar yapıldı. İnsanların doğumundan ölümüne kadar yerel yönetimleri çalışmaları insan hayatında önemli bir yer tutmaktadır'' diye konuştu.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da metropol belediye olmadıklarını, yaklaşık 60 bin nüfusu olan Edirne'nin ikinci büyük yerleşim yeri olduklarını anımsattı.

Trakya'nın güneyinde kavşak noktada yer aldıklarını ve iyi bir merkez konumunda olduklarını vurgulayan Özcan, şöyle devam etti:

''Ege Denizi'ne kıyısı olan bir ilçeyiz. Yaklaşık 80 kilometre Saros Körfezi'nde kıyısı var. Mücavir alan sorunu bizim en büyük sorunlarımızdan biri. Bizim Erikli, Yayla ve Danişment olmak üzere mücavir alanımız bulunuyor. Kışın buralarda sıfır nüfus ama yazın bir Keşan nüfusu kadar nüfus. Hopa'dan Hatay'a kadar ülkemizin belediyecilik açısından sıkıntı çektiği bir konu. Nüfus sizin değil. Turizmden yararlanalım diyoruz. Fakat mücavir alan sorunundan dolayı yeterli altyapı hizmetlerini belediyeler buralara götürmekte sıkıntı yaşıyor. Ya bunlara geçici bir statü verilecek ya da yaz nüfusları dikkate alınarak merkezi bütçeden pay ayrılması gerekecek.''

Foruma katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da belediyecilikle ilgili deneyimlerini paylaştı .