Tavuğun Ayağından 35 Milyon Dolar

Kanatlı Tanıtım Grubu, Türkiye’nin tavuk ayağı ihracatında en büyük alıcılarından biri olan Vietnam’a 2012 yılında 35 milyon dolarlık ihracat hedefi koydu.

Tavuğun Ayağından 35 Milyon Dolar
Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Ho Chi Minh City / Vietnam'da 22 - 24 Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen ILDEX/ FOODTEX Gıda, Hayvancılık ve Hayvancılık Ekipmanları fuarında boy gösterdi. Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu İran, Irak, Dubai, Almanya, Suudi Arabistan, Lübnan’da katıldığı fuarların ardından Libya, Mısır, Türkmenistan'a yapılan resmi delegasyonlarına katılmıştı. Şimdi de Pasifik Bölgesi’nin en önemli ülkesi olarak kabul edilen, ihracat gelişme potansiyelini içinde barındıran Vietnam'da, Türk Kanatlı Ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Türk Kanatlı Ürünler Sektörü Vietnam pazarında 2010 yılında 18 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşırken, 2011 yılında da 20 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirten Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kanatlı Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Bedri Girit, Vietnam’a tavuk eti, tavuk ayağı ve damızlık yumurta ihracatını arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

İhracatın tanıtım faaliyetleriyle artacağını dile getiren Girit; “Vietnam pazarına yapılacak olan ihracatın 2012 yılında 35 milyon dolara çıkması için ILDEX/ FOODTEX Gıda, Hayvancılık ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’na geldik. Türk ürünlerine yoğun ilgi var” dedi.

KANATLI SEKTÖRÜ 1 MİLYAR DOLARI HEDEFLİYOR

Kanatlı sektörünün 2011 yılında 386 milyon 88 bin dolarlık kısmı kanatlı et, 285 milyon 673 bin dolarlık bölümü yumurta ihracatı olmak üzere 2010 yılına göre yüzde 85’lik ihracat artış hızı ile 671 milyon 762 bin dolarlık ihracata imza attığını belirten Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanı Şahin Aydemir ise, KTG olarak yürüttükleri tanıtım çalışmaları ile 2012 yılında 1 milyar doları aşmayı hedeflediklerini söyledi.

2011 yılında ihracatını en fazla arttıran sektör olduklarına işaret eden Aydemir, “KTG olarak, yılsonuna kadar Ürdün, Libya, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, İran, Irak, Fransa ve Ukrayna'da çeşitli organizasyonlarda ve fuarlarda bulunarak ihracatı arttırma hedefi doğrultusundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi .