Sivas Valisi Kolat Açıklaması

Sivas Valisi Ali Kolat, tiyatronun, toplumsal yaşamın içinden çıkan ve insanın özünü araştırıp, çeşitli yönleriyle tekrar insana ve dolayısıyla topluma yansıtmayı amaçlayan bir sanat olduğunu bildirdi.

Vali Kolat, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihi içerisinde her dönemde ve her toplumda çeşitli şekillerde var olan tiyatronun, iyi köyü tüm yanlarıyla insanı yine insana anlatmak suretiyle, insan yaşamına güç ve donanım, toplumsal gelişim sürecine ise hız kazandırdığını ifade etti.

Bir ülkenin uygarlık düzeyine ulaşmasındaki temel ölçütlerden birisinin de, o ülkenin kültür ve sanat alanındaki birikimi ve bu birikimin ulusal ve uluslar arası boyutta insanlara ulaştırılma yoğunluğu olduğunu belirten Kolat, şunları kaydetti:

'' Tiyatro, toplumsal yaşamın içinden çıkan ve insanın özünü araştırıp, çeşitli yönleriyle tekrar insana ve dolayısıyla topluma yansıtmayı amaçlayan bir sanattır. Tiyatro hayatı sergiler. Bu açıdan geçmişi, günümüzü ve de geleceği anlamamıza yardımcı olur. Toplumlara insanca duygular aşılayan tiyatro, aynı zamanda toplumların tavır ve davranışlarına da yön veren ve ışık tutan bir sanattır. İnsanları eğiten, eğlendiren tiyatro, aynı zamanda düşündürmektedir. Toplumda yaşayan insanların birlikte güldüğü, birlikte ağladığı ve hep birlikte düşündüğü tiyatro salonları, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. Sahne ve oyuncular aracılığıyla gerçeği sergileyen tiyatro, günümüzü ve geleceği anlamamıza yardımcı olur.' '