Şaban Baş: 'Adana’da Sessiz Yatırımlar Devam Ediyor'

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (AOSB) yatırımların sessiz bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Adana yakın bir zamanda eski günlerine dönecek" dedi.

Şaban Baş: 'Adana’da Sessiz Yatırımlar Devam Ediyor'
Baş, yaptığı açıklamada, AOSB’de elektrik ve doğalgaz kullanımının bir önceki yıla göre arttığına dikkat çekerek, 2010 yılında 585 milyon 929 bin 235 kWh olan elektrik tüketimi 2011 yılında yüzde 23 oranında artarak 717 milyon 846 bin 480 kWh’ye yükseldiğini, benzer bir artışın da doğalgaz tüketiminde yaşandığını kaydetti.

Adana Organize Sanayi Bölgesinde 285 firmanın üretim yaptığını, 23 firmanın inşaatının sürdüğünü ve ayrıca 64 firmanın da proje aşamasında olduğunu vurgulayan Baş, "AOSB, bölgenin yıldızı olacak ve AOSB’nin yeni yeni alanında da büyük yatırımlar gerçekleşecek. Adana yakın bir zamanda işsizliği azalmış, istihdama yönelik yatımları gerçekleşmiş bir şehir olarak eski günlerine dönecek" diye konuştu.

Şaban Baş, AOSB’de Elektronik Teknolojileri, Elektronik, Tekstil ve Makine bölümleri olmak üzere 4 branşta toplam 240 öğrenciye eğitim öğretim veren ÇÜ Meslek Yüksek Okulu’nda kalifiye elaman yetiştirildiğini söyledi.

Sanayicilerin eskiden kalifiye elaman bulamadıklarından yakındıklarını hatırlatan Baş, yatırımı süren sanayi kuruluşlarının sayesinde işsizlik oranının Adana’da tersine döneceğini açıkladı.