Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadeleye Devam

Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, Türk-İş'in her dönem olduğu gibi bugün de çalışma hayatının en büyük problemlerinden olan kayıt dışı çalışmayla mücadeleye büyük önem verdiğini bildirdi.

Kökat, yaptığı yazılı açıklamada, kayıt dışı ekonomiye yol açan nedenlerin kapsamlı bir şekilde bilinmesinin, ekonomi içindeki payının asgariye indirilebilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Kayıt dışı ile ilgili olarak Türkiye'de yapılan çeşitli araştırmaların bulunduğunu vurgulayan Kökat, şunları kaydetti:

''Türk-iş kayıt dışı ekonomik faaliyetleri izlemek ve kayıt altına almak için öncelikle siyasi iradenin bu yönde adım atmasını ve daha sonra gerekli alt yapının oluşturulmasının gerektiğini düşünmektedir. Kayıt dışıyla mücadelede üretilecek çözümler üzerinde işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin görüşlerinin alınması, toplumsal uzlaşma açısından önemidir. Ortak hedefimiz, iş yerlerimizin kayıtlı bir şekilde ve eşit koşullarda rekabet etmesi, ekonomik ve sosyal hakların korunması ve geliştirilmesi olmalıdır. Bunlar yapılırsa ülkemizin saygınlığının artacağı gibi, yoksulluğun önlenmesi ve toplumsal barışın korunmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Türk-iş çalışma hayatının sorunlarını bir bütün olarak görmektedir. Bu kapsamda, kayıt dışı ile mücadelede yer alan konuların sosyal taraflarla birlikte değerlendirilmesi ve çözüme yönelik kararların alınması gerekmektedir.' '