Dyned’de “Küre” Liderliğe Yükseldi

Kastamonu’da başlatılan “Kastamonu DynEd” projesinde ilçelerin başarı puanında düşüş yaşanırken Küre, başarı puanını yükselterek liderliğe yükseldi.

23 Mart 2012 tarihi itibariyle Küre, DynEd projesinde en başarılı ilçe oldu.

Kastamonu’da 2011-2012 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte hayata geçirilen “Kastamonu’da DynEd” projesinde DynEd İl Okul Puanları, DynEd Merkez İlçe Puanları ile DynEd ilçe puanları başarı sıralaması açıklandı. Kastamonu Valiliği AB Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü DynEd projesinde bütün ilçelerin puanlarında yükselme meydana gelirken, listenin başında yer aldı. Küre, 23 Mart 2012 tarihi itibariyle birinci sıraya yerleşti. En başarısız ilçe ise Şenpazar, Doğanyurt, Azdavay ve Pınarbaşı oldu.

EN BAŞARILI İLÇE KÜRE, EN BAŞARISIZ İLÇE İSE ŞENPAZAR
DynEd İlçe Puanlan tablosunda, haftalık performansını 1.3 arttıran Küre, 8.3 başarı puanı ile liderliğe yükseldi. Küre’yi 0.4 puan düşüşüyle 7.6 başarı puanıyla Hanönü izlerken, Bozkurt’ta 0.5 puan artışıyla 6.4 başarı puanı ile üçüncülükte kaldı. DynEd İlçe Puanları sıralamasında son dört sırayı alan ilçeler ise Azdavay, Doğanyurt, Pınarbaşı ve Şenpazar olarak gerçekleşti.

TOSYA DUMLUPINAR İÖ, LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR
DynEd İl Okul Puanları sıralaması ele alındığında, Tosya Dumlupınar İlköğretim Okulu liderliğini bırakmayarak 10.2 başarı puanıyla listenin başında yer aldı. Listenin ikinci sırasında da 9.9 başarı puanıyla Araç Kayaboğazı Kemal Uçar İlköğretim Okulu bulunuyor. Bu iki okulu 9.7 başarı puanıyla Taşköprü Bahri Alp İlköğretim Okulu üçüncü sırada takip ederken, 8.8 başarı puanıyla Cide Yatılı İlköğretim Bölge Okulu dördüncü sırada yer aldı.

DynEd Merkez İlçe Okul sıralaması incelendiğinde, listenin tepesindeki okulların haftalık performans görünümlerinin yükseldiği görülüyor. Yapılan değerlendirmede 1.0 başarı puanı artan Cumhuriyet İlköğretim Okulu, son değerlendirmede başarı puanını 8.6’ya çıkartarak birinciliği elinden bırakmadı. Merkez İlçe Okul Puanları sıralamasında Kurucaören İlköğretim Okulu 8.2 başarı puanıyla ikinci, İsfendiyar İlköğretim Okulu 7.8 başarı puanıyla üçüncü, Elyakut İlköğretim Okulu 6.9 başarı puanıyla dördüncü ve Akkaya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu da 6.5 başarı puanı ile beşinci sırada yer aldı .